nedjelja, 6. svibnja 2018.

Juliška – fini starinski kolač



Za Julišku je potrebno prvo napraviti biskvit:
6 bjelanjaka umutiti sa
15 dag šećera pa dodati jedan po jedan
6 žumanaca, još malo mutiti te umiješati lagano žlicom
4 – 5 dag kakaa
4 – 5 žlica mljvenih oraha i
2 žlice brašna.
1. gotovu smjesu izliti u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju dimenzija 23 x 38 cm. peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta
2. gotov biskvit izvaditi iz pećnice te ga vrućeg zaliti s polovicom preljeva:
15 dag šećera prokuhati s
2 dcl mlijeka
3. Znači, samo polovicu ovog preljeva preliti po biskvitu a od druge polovice pravimo kremu:
15 dag mljevenih oraha umiješati u drugu polovicu vrućeg zaljeva. Ohladiti i dodati
1/2 polovicu (125 g) umućenog maslaca ili margarina
4. Ovu kremu razvući po ohlađenom biskvitu.
5. Posuti po kremi ribanu čokoladu ili šlag pjenu (ko voli)…. poslužiti…

vaseaktuelno.site

Nema komentara:

Objavi komentar