SASTOJCI
1) 200 gr ostrog brasna
2) 170 gr secera
1) 200 gr ostrog brasna
2) 170 gr secera
3) 3 jaja
4) 1 casa jogurta
5) 1 dl ulja
6) kora i sok od jedne narandze
7) 1 prasak za pecivo
8) 100 grcokolade za kuvanje
4) 1 casa jogurta
5) 1 dl ulja
6) kora i sok od jedne narandze
7) 1 prasak za pecivo
8) 100 grcokolade za kuvanje
PRIPREMA
Umutiti belanca sa secerom, dodati zumanca pa deo brasna (sa praskom za pecivo), pa jogurt, pa ostatak brasna. Zatim ulje i rendanu koricu i sok od narandze.
Umutiti belanca sa secerom, dodati zumanca pa deo brasna (sa praskom za pecivo), pa jogurt, pa ostatak brasna. Zatim ulje i rendanu koricu i sok od narandze.
Podeliti smesu na dva dela. U jedan deo staviti istopljenu cokoladu.
Pleh (otprilike 20X30) podmazati margarinom ili puterom i posuti sa malo brasna. Istresti prvo zutu smesu, zatim tamnu. Peci na 180 C nekih 40-45 min.
Ja sam htela da mi granica bude ravna pa sam prvo malo ispekla zuti deo a onda dodala tamni. U receptu toga nema. Mozda je cak lepse da je granica neravna. Po zelji
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar