SASTOJCI
2 kom jaja
1 časa (2dl) šećera
1 čaša mlijeka
1/2 čase ulja
2 čase brasna
1 prasak za pecivo
2 zlice kakaa
2 kom jaja
1 časa (2dl) šećera
1 čaša mlijeka
1/2 čase ulja
2 čase brasna
1 prasak za pecivo
2 zlice kakaa
Fil
1/2l mlijeka
8 zlica secera
4 pune zlice griza
100g kokosa
1/2l mlijeka
8 zlica secera
4 pune zlice griza
100g kokosa
Glazura
200ml slatkog vrhnja
100g cokolade za kuhanje
1 vanilin sece
200ml slatkog vrhnja
100g cokolade za kuhanje
1 vanilin sece
PRIPREMA
Biskvit
Umutiti jaja dobro sa secerom.Dodati u smijesu ulje,mlijeko i basno pomijesano sa praskom za pecivo.
Masu podijeliti u dva dijela u jedan staviti kakao.
Fil
Mlijeko staviti da zavri sa secerom ,odvojiti malo mlijeka i umutiti griz.Kada mlijeko zavri istresti 100g kokosa i umutiti gris kuhat kao puding da se zgusne.
Biskvit
Umutiti jaja dobro sa secerom.Dodati u smijesu ulje,mlijeko i basno pomijesano sa praskom za pecivo.
Masu podijeliti u dva dijela u jedan staviti kakao.
Fil
Mlijeko staviti da zavri sa secerom ,odvojiti malo mlijeka i umutiti griz.Kada mlijeko zavri istresti 100g kokosa i umutiti gris kuhat kao puding da se zgusne.
Smijesu od biskvita u koju smo stavili kakao ulit u tepsiju i ispeci do pola ,zatim na polu pecen biskvit sipati fil i ostatak bijelog biskvita po filu i zapeci do kraja .Peci na 200 C provjerit sa cackalicom kada je biskvit gotov.
Izvadit iz pecnice i ostavit da se malo ohladi i u medu vremenu napraviti glazuru .
Na stednjaku zagrijat vrhnje i cokoladu samo da se cokolada istopi ne da kuha i zaliti preko kolaca.
Na stednjaku zagrijat vrhnje i cokoladu samo da se cokolada istopi ne da kuha i zaliti preko kolaca.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar