srijeda, 16. svibnja 2018.

Lambada..



Vjerujem da ste puno puta radili ovaj kolac…stari classic…obicno se pravi s podlogom od biskvita,ja sam ovaj put,napravila izmijenu,i slozila ga s keksom…pravo,lagano osvjezenje,s dvije kremice i glazurom od tamne i bijele cokolade….
SASTOJCI
500-800g. petit beurre keksa
1l./200ml. kupovnog djusa od narance+za natopiti kekse
2 pudinga od vanilije
6-8 zlica secera
2 vanilin secera
500ml./200ml. mlijeka +za natopiti kekse
6-8 zlica secera
2 vanilin secera
6 zlica gustina
6 zlica slatkog vrhnja
4 zlice mljevenog keksa
100g. maslaca ili margarina za kolace
100g. tamne cokolade
50g. bijele cokolade
6 zlica slatkog vrhnja
50g. maslaca ili margarina za kolace
velicina moga kalupa:20x30cm.
PRIRPEMA
U kalup ili odgavarajucu posudu,slozite red keksa,prethodno,blago namocenih u soku od narance.U djusu od narance,s dodatkom,secera i vanilin secera,skuhajte puding.Odmah ga prelijte preko ,pripremljenih keksa.
Na toplu kremu,slozite drugi red keksa.(koje kratko namocite u soku od narance).
Bijela krema:Mlijeko i slatko vrhnje,stavite na vatru da zakipi ,odvojite par zlica,pa u mlijeku i slatkom vrhnju izmijesajte,gustin,secer,vanilin secer,sastavite skupa,i kuhajte na laganoj vatri,kada se malo prohladi,u kremicu dodajte mljeveni keks, i umuceni maslac.
Premazite kolac bijelom kremom.Prelijte ga cokoladnom glazurom,i ostavite da se dobro ohladi,najbolje preko noci.
Cokoladna glazura:na tihoj vatri ili na pari,otopite cokolade,dodajte ostale sastojke i odmah prelijte preko keksa,koje ste prethodno (namocili u mlijeko).
ako se ipak odlucite za kolac,s podlogom od biskvita,evo vam recept za biskvit
6jaja
6 zlica secera+ 1 vanilin-secer
6 zlica brasna+ 1/2 praska za pecivo
topli biskvit prelijte sokom od narance…
mozete ovaj kolac slagati u dva -reda keksa…
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar