nedjelja, 6. svibnja 2018.

Da li ste pokušali dva kolača spojiti u jedan? Ovo je sve: Tiramisu-cheesecake od jagode. Savršena kombinacija



vršen spoj deserata! Donosimo recept za tortu nakon koje će malo što biti tako izazovno za napraviti…
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 597
Možda nas sprži grom što diramo u dvije svetinje, ali okus je definitivno – savršen. Imate li hrabrosti pomiješati tiramisu i cheesecake – izvolite!
Potrebno vam je
400 g piškota
1000 g jagoda
500 g mascarponea
200 ml slatkog vrhnja
175 g krem sira
200 g šećera
4 jaja
2 male žlice ekstrakta vanilije
narančina kora
25 ml soka od limuna
1 mala žlica tamnog ruma
1 mala žlica likera od badema
100 ml sirupa od jagode
1 prstohvat soli
maslac
Priprema
Trećinu jagoda izgnječite te u pire dodajte sirup od istog voća. Umutite slatko vrhnje i ostavite sastrane.
Odvojite žutanjke od bjelanjaka. U bjelanjke stavite prstohvat soli i istucite ih u čvrsti snijeg.
Izradite žutanjke te u njih dodajte sireve mascarpone i krem sir, šećer u prahu, tučeno slatko vrhnje, naribanu koricu naranče, ekstrakt vanilije, liker od badema. Kada ste sve dobro izradili mikserom, dodajte snijeg od bjelanjaka – umješajte ga ručno kako pjena ne bi pala.
Uzmite kalup za tortu kojemu možete odvojiti dno od obruča. Premažite kalup maslacem (bez pretjerivanja, neka bude neprimjetno i tanko).
Drugu trećinu jagoda narežite na ploškice i poškropite ih limunovim sokom kako bi zadržale svježinu. Na dno kalupa stavite malo kreme koju ste umutili od sireva i jaja.
Piškote umačite u smjesu pirea i sirupa od jagoda te ih nižite po dnu kalupa. Kada ste složili prvi red stavite kremu te jagode koje ste narezali na ploške. Ponovite postupak s piškotama i kremom, no na zadnji kat nemojte dodati jagode. Ovisi o dubini i promjeru vašega kalupa koliko ćete katova piškota moći složiti.
Također se možete poigrati sa dekoriranjem. Prije nego počnete vodoravno nizati piškote, možete ih složiti uspravno po dužini čitavog obruča od kalupa (nemojte ih namakati u sirupu). Ovo može izgledati jako efektno kada odvojite dno od obruča.
Ostavite tortu da prenoći u frižideru. Ukrasite zadnjom trećinom jagoda. Možete ju također preliti čokoladom ili posuti šećernim mrvicama u boji.
Dobar tek!

vaseaktuelno.site

Nema komentara:

Objavi komentar