subota, 12. svibnja 2018.

Panama- žute kocke



.lagan i mekan,mirisan,s finom aromom,slatkog vrhnja,pudinga od vanilije,kokosa i korice i soka od limuna;))probajte,sigurna sam da će vam se svidjeti
SASTOJCI
4 jaja
150g. kristal-šećera
150g. finog brašna-T400
1 vrećica praška za pecivo-10g.
1 vrećica vanilin-šećera-10g.
200ml. vrhnja za šlag
100ml. mlijeka
100g. kokos-brašna
1 vrećica pudinga okusa-vanilije-42.g.
100g. margarina za kolače-s aromom slatkog vrhnja
sok i korica od jednog limuna
PRIPREMA
Prvo sastavite suhe sastojke;brašno,kokos-brašno,vanilin-šećer,koricu od limuna,puding od vanilije-prah,prašak za pecivo,i sve dobro izmiješajte drvenom kuhačom.
Pjenasto miksajte cijela jaja,sa šećerom,dodajte margarin,izrezan na listiće,koji mora biti sobne temperature,neprestano miješajući,dodajte već,pripremljene suhe sastojke,zatim slatko vrhnje,mlijeko i sok od limuna.
Bitno je da poslije svakog dodavanja,sastojaka,dobro izmiješate,jer će biskvitno tijesto,kada se ispeče biti,mekano,kao spužvica.
Posudu za pečenje,(25x35cm.)premažite margarinom,ili maslacem,pospite lagano brašnom,ulijte pripremljeno biskvitno tijesto,i pecite na lagano-umijerenoj vatri,180-stupnjeva,nekih pola sata,pazite,ako primjetite da vam korica kolača lagano tamni,pokrijte posudu za pečenje folijom,i nastavite peći.
POSLUZIVANJE
gotov kolač ohladite i prije posluživanja,ukrasite sa vanilija-burbon šećerom u prahu ili kokosom po ukusu
MOJ SAVET
ako volite sočan i osvježavajući kolač,možete ga dodatno,preliti svježe iscijeđenim sokom od 1-2 limuna
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar