subota, 3. ožujka 2018.

Sultanova slatka sarma



Joj kako je ovo dobro. Nemojte ni slučajno da pravite pola mere, ja sam pogrešila i napravila pola, a kada smo probali bukvalno smo se potukli. Ponavljam sutra već.
Sastojci:
  • 1l mleka
  • 1 šoljica puna brašna ( za kafu, ne najmanja starinska, nego malo veća, slika je dole)
  • 1,5 šoljica gustina
  • 2 šoljice šećera
  • 2 pune kašika kakaoa
  • 1 vanilin šećer
  • 50 gr margarina
  • 100 gr kokos
  • Za fil:
    • 100 – 150 ml slatke pavlake ( ili 100 gr šlaga izmućenog sa kiselom vodom )
    Priprema:
    Odvojiti malo hladnog mleka, 200 – 300 ml, a ostatak staviti da provri.
    Sa odvojenim mlekom pomešati brašno, gustin, šećer, kakao, vanilin šećer i umutiti.
    Kad mleko provri zakuvati smesu i mešati.
    Prvo je retka, pa ima malo grudvica, pa se stegne i grudvice nestanu.
    Meni se lepila za šerpu pa sam stalno morala energično da mešam.
    Odmah zatim dodati margarin i mešati dok se ne otopi i sjedini.
    U veliki pleh posuti sav kokos i rasporediti ravnomerno svuda, protresite tepsiju levo – desno. ( slika )
    Preko kokosa istresati skuvani “puding”.
    Šarajte svuda, po celoj tepsiji, da što manje razvlačite. ( slika )
    Kada uspete i razvučete ravnomerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frićider.
    Ulupajte slatku pavlaku ili šlag pa premažite preko “pudinga” .
    Isecite u štrafte i uvijajte ( slika )
    Uvijete u krug, pa presečete.
    Desnom rukom držite a levom možem presečete.
    Prvu slatku sarmu ne možete dodatno uvaljati u kokos koji je dole nego nju sklonite na tacnu.
    Svaku sarmu još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još sa tim kokosom.
    Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti.
    Prijatno.
  • https://brzikolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar