Joj kako je ovo dobro. Nemojte ni slučajno da pravite pola mere, ja sam pogrešila i napravila pola, a kada smo probali bukvalno smo se potukli. Ponavljam sutra već.
Sastojci:
- 1l mleka
- 1 šoljica puna brašna ( za kafu, ne najmanja starinska, nego malo veća, slika je dole)
- 1,5 šoljica gustina
- 2 šoljice šećera
- 2 pune kašika kakaoa
- 1 vanilin šećer
- 50 gr margarina
- 100 gr kokos
- Za fil:
- 100 – 150 ml slatke pavlake ( ili 100 gr šlaga izmućenog sa kiselom vodom )
Priprema:Odvojiti malo hladnog mleka, 200 – 300 ml, a ostatak staviti da provri.Sa odvojenim mlekom pomešati brašno, gustin, šećer, kakao, vanilin šećer i umutiti.Kad mleko provri zakuvati smesu i mešati.Prvo je retka, pa ima malo grudvica, pa se stegne i grudvice nestanu.Meni se lepila za šerpu pa sam stalno morala energično da mešam.Odmah zatim dodati margarin i mešati dok se ne otopi i sjedini.U veliki pleh posuti sav kokos i rasporediti ravnomerno svuda, protresite tepsiju levo – desno. ( slika )Preko kokosa istresati skuvani “puding”.Šarajte svuda, po celoj tepsiji, da što manje razvlačite. ( slika )Kada uspete i razvučete ravnomerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frićider.Ulupajte slatku pavlaku ili šlag pa premažite preko “pudinga” .Isecite u štrafte i uvijajte ( slika )Uvijete u krug, pa presečete.Desnom rukom držite a levom možem presečete.Prvu slatku sarmu ne možete dodatno uvaljati u kokos koji je dole nego nju sklonite na tacnu.Svaku sarmu još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još sa tim kokosom.Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti.Prijatno. - https://brzikolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar