Sastojci:
- 400g mlevenog keksa
- 2dl đusa
- 450g sira
- 500ml slatke pavlake
- 250g šećera u prahu
- 500g jagoda
- 3 dl soka od jagoda
- 5-6 kašika šećera
- 2 kesice crvene želatine
- Priprema:Mleveni keks pomešati sa đusom , pa utisnuti u kalup za tortu i oblikovati koru.Sir izmiksati sa šećerom u prahu, kada se sjedini, polako dodavati slatku pavlaku i umutiti dok fil ne postane čvrst. Kada je gotov, sipati u kalup preko keksa.Jagode iseći po želji, staviti u šerpu i kuvati sa sokom od jagoda i šećerom. Želatin umutiti po upustvu sa vrećice Kada su jagode gotove , skloniti sa šporeta, dodati želatin, dobro promešati i odmah preliti preko belog fila.Ostaviti u frižider da se ohladi!Ja sam pravila male promene, podelila sam belu kremu na dva dela, isto kao i jagode i želatinu…Čisto zbog dekoracije, što znači da sam na podlogu od keksa stavila polovinu bele kreme, pa sam skuvala prvo jedan deo od jagoda, stavila u zamrzivač da se stegne želatina. Pa onda na to svatila drgi ostatak bele kreme, i skuvala ostatak jagoda sa želatinom, prelila na belu kremu i u frižider!http://www.kuharski-trikovi.com/
Nema komentara:
Objavi komentar