subota, 24. ožujka 2018.

Torta bez brašna i čokolade



Sastojci

Korice :
-2×6 belanaca
-2x160gr.šećera
-2×16 kašika mlevenih oraha
Fil 1 :
-300gr.mlevenih oraha
-šoljica (200ml) mleka
-100gr.prah šećera
– 1 vanilin šećer
-125gr.margarina sa ukusom vanile
Fil 2 :
-12 žumanaca
-12 kašika šećera
-1 kesica burbon vanile
-125gr.maslaca
-125gr.margarina sa ukusom vanile

Za ukrašavanje :
-šlag krem ili šlag

Priprema

Za korice:
Umutiti belanca sa šećerom,mutiti dok se šećer ne istopi pa lagano u tu smesu umešati orahe i promešati dok se sve fino ne sjedini.Smesu izliti u najveći pleh od rerne koji smo prethodno obložili pek papirom…Koru peći 20-tak minuta na 180 stepeni(pre vađenja proveriti sa čačkalicom) Za tortu je potrebno dve ovakve korice,koje se kada su ohlađene preseku na dva dela da dobijemo četiri korice.
Fil 1 :
Orahe popariti sa vrelim mlekom,ohladiti pa dodati u to šećer,vanilin šećer i margarin.Lagano sve izmešati da se lepo sjedini.
Fil 2 :
Žumanca dobro  umutiti sa šećerom,pa ih kuvati na pari na tradicionalan način. U ohlađen fil dodati burbon vanilu,maslac i margarin i sve lepo izmešati da se sastojci sjedine.

Filovati :
Kora – fil 1- fil 2 i tako x 3 .. Na četvrtu koru staviti malo žutog fila,pa onda celu tortu obložiti krem šlagom ili nečim drugim po želji… Ostaviti u frižideru da se malo stegne i da se sastojci prožmu…
Torta je jako lepa i ukusna,korice se ne osete,bukvalno se topi u ustima…Dosta je čvrsta i lepo se seče.
http://www.kuharski-trikovi.com/

Nema komentara:

Objavi komentar