utorak, 27. ožujka 2018.

Čokoladna torta bez pečenja



Sastojci

-500 g cokoladnih graham krekera

Cokoladni preljev
-3 zlice mlijeka
-60 g secera
-60 g maslaca
-3 zlice kakaa u prahu
Nadjev
-100 g maslaca sobne temperature
-120 ml kondenziranog mlijeka
-200 g krem sira sobne temperature
-500 ml slatkog vrhnja
-1 vanilin šećer

Priprema

Najprije napravi premaz za korice-krekere tako sto ces sve sastojke staviti u manju posudu i dobro izmijesati, pa lagano zagrijavati uz mijesanje dok se sve ne poveze. Ako zelite mozete sve zagrijati i u mikrovalnoj (30-60 sek.). Ostavi sa strane do upotrebe.
Za nadjev najprije izmuti slatko vrhnje i ostavi sa strane. Zatim pjenasto izmuti krem sir i maslac, pa dodaj kondenzirano mlijeko i vaniliju . U dobivenu smjesu umjesaj tuceno slatko vrhnje i to iskljucivo spatulom.
Trebate odluciti dali zelite kockastu ili pravokutnu tortu i prema tome odaberite servirni tanjur. Ja sam radila pravokutnu. Sredinu srvirnog tanjura premazi tankim slojem nadjeva ( da se krekeri mogu zalijepiti ). Poslozi prvi sloj krekera, pa ih premazi sa 2 zlice cokoladnog preljeva, preko preljeva premazi 4-5 zlica nadjeva.
Na isti nacin poslozite jos 5 redova, cijela torta sastoji se od 6 redova krekera i 6 slojeva nadjeva. Na kraju cijelu tortu premazi  sa svih strana ostatkom nadjeva. Nemora biti perfektno poravnana jer se ionako cijela torta pospe sa mljevenim krekerima. Spremi tortu u hladnja na 1 sat da se malo stisne prije dekoriranja.
Ostatak krekera samelji u mrvice. Raskladjenu tortu pospi sa svih strana cokoladnim mrvicama. Ako zelis tortu dekoriraj sa cokoladnim perlicama, malinama, slatkim vrhnjem i listicima mente. Torta treba odlezati u hladnjaku najmanje preko noci da bi krekeri omeksali i da se moze lakse sjeci. Sto duze stoji torta je ukusnija.
http://www.kuharski-trikovi.com

Nema komentara:

Objavi komentar