utorak, 13. ožujka 2018.

FIN I JEDNOSTAVAN KREM KOLAČ



Sastojci

Podloga
-130 gr mjesavine sjeckanih oraha i ljesnjaka
-3 kasike secera
-120 gr istopljenog putera
-160 gr brasna
Krema 1
-250 gr mascarpone sira
-6 kasika secera u prahu
-150 ml slatkog vrhnja
-1 kasicica zelatine fix
Krema 2
-300 ml mlijeka
-6 kasika secera
-1 puding cokolada
-150 ml slatkog vrhnja
-2 kasike putera
Krema 3
-300 ml mlijeka
-1 puding od vanilije
-5 kasika secera
-2 kasike putera
-1 mohuna vanilije
-150 ml slatkog vrhnja
Jos
-250 ml slatkog vrhnja
-rendana cokolada

Priprema

Rernu zagrijati na 175°. Sve sastojke za podlogu umijesati pa smjesu utisnuti u kockastu tepsiju ili kalup dimenzija 24×18 cm. Peci 15-20 minuta pa ostaviti da se skroz ohladi.
Za kremu 1 u zdjelu staviti mascarpone,secer, neumuceno slatko vrhnje i umutiti mikserom 3-4 minute dodajuci zelatinu fix. Ostaviti u frizider.
Za kremu 2 u malo mlijeka razmutiti puding da nema grudvica a ostatak mlijeka i secer staviti da prokuha. Kad prokuha dodati razmucen puding i neprestano mijesajuci kuhati 20-tak sekundi da se zgusne. Maknuti sa ringle i u toplo dodati puter,izmijesati i ostaviti da se potpuno ohladi. Slatko vrhnje cvrsto umutiti pa lagano umijesati u ohladjen puding.
za trecu kremu u malo mlijeka razmutiti puding a ostatak mlijeka, sjeme vanilije (i stangice dodati u mlijeko pa kad mlijeko prokuha izvaditi ih prije nego dadate puding )i secer staviti da prokuha pa dodati razmucen puding i kuahati 20-tak sekundi da se zgusne. Skloniti pa umijesati puter i ostaviti da se potpuno ohladi. U ohladjeno dodati cvrsto umuceno slatko vrhnje.
Posebno umutiti 250 ml slatkog vrhnja u cvrst slag. Preko ohladjene podloge prvo staviti cokoladnu kremu,preko nje kremu od vanilije pa kremu od mascarpone sira. Preko krema staviti umucen slag i posuti rendanom cokoladom. Ostaviti preko noci u frizider
http://www.kuharski-trikovi.com

Nema komentara:

Objavi komentar