subota, 3. ožujka 2018.

Čokoladna kokos fantazija



Torta sjajnog ukusa, kombinacija čokolade i kokos fila, sve lepo sjedinjeno u jedan ukus.
Sastojci za kore:
  • 6 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 5 punih kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo ( 10 gr )
  • 3 kašike mleka
  • 3 kašike ulja
Fil:
  • 1 l mleka
  • 1 puding sa ukusom slatke pavlake
  • 5 kašika gustina ( može biti i sve gustin , onda 8 kašika )
  • 6 kašika šećera
  • 100 gr kokosa
  • 300 ml slatke pavlake ( mnogo je lepo sa njom, ali ako ne  želite onda 250 gr maslaca )
  • Čokoladni krem ( ganache ):
    • 250 ml slatke pavlake
    • 150 gr čokolade
    Priprema:
    Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
    Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca i opet umutiti.
    Dodati mleko i ulje uz mućenje.
    Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve izmešati varjačom ( ne mikserom )
    U pleh prečnika 23, 24 cm staviti papir i istresti celu smesu.
    Staviti da se peče na 200 stepeni 10 minuta pa smanjiti na 180 i peći još 15 minuta.
    Isklučiti rernu i ostaviti da se tako sve zajedno hladi još 15 minuta.
    Izvaditi koru i ostaviti da se hladi.
    Ohladjenu koru iseći na tri jednaka dela.
    Ukoli ne želite da sečete il ine znate možete da pečete tri puta korice.
    Dok se kore peku pomešati puding, gustin i šećer pa dodati 200 ml hladnog mleka a ostatak staviti da provri.
  • https://brzikolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar