Izuzetno mirisne i aromatične, mekane i sočne su i sutradan.
SASTOJCI
1/2 kocke svežeg kvasca
1 kašika šećera
1 jaje
250 ml mleka
60 ml ulja
470 g brašna
1/2 kocke svežeg kvasca
1 kašika šećera
1 jaje
250 ml mleka
60 ml ulja
470 g brašna
prstohvat soli
4-5 kašike džema od dunje i jabuke
2 jabuke
2 kašike aromatičnog šećera
50 g seckanih oraha
cimet po ukusu
4-5 kašike džema od dunje i jabuke
2 jabuke
2 kašike aromatičnog šećera
50 g seckanih oraha
cimet po ukusu
PRIPREMA
1. U toplom mleku rastvorite šećer i pola kocke kvasca. Dodajte 1 jaje, ulje, prstohvat soli i uz postepeno dodavanje brašna zamesite mekano testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite testo da udvostruči volumen.
1. U toplom mleku rastvorite šećer i pola kocke kvasca. Dodajte 1 jaje, ulje, prstohvat soli i uz postepeno dodavanje brašna zamesite mekano testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite testo da udvostruči volumen.
2. Nadošlo testo prebacite na radnu površinu i razvucite ga u obliku pravougaonika na debljinu od 5 mm. Premažite testo džemom od dunja ili nekim sličnim svetlim džemom, recimo od kajsije ili breskve, odozgo narendati jabuke i posuti šećerom, seckanim orasima i cimetom. Uvite testo u rolat lagano pritiskajući kako biste oblikovali rolat jednake debljine. Oštrim nožem isecite rolat na 16 delova.
3. U nekom plićem plehu odgovarajućih dimenzija poredjajte papirnate korpice i na svaku korpicu stavite po jedan deo rolata. Naravno, možete i na peki papiru da ih pečete, ali je ovako jako efektno i lepo (ideju sam videla na Jekinoj slici ;)). Prvi put kada sam ih pravila imala sam neke malo veće i pliće crvene korpice, ali može i u običnim belim pa ih kasnije udenite u neke ukrasne. Uključite rernu na 180 st, dok se greje taman će ružice još malo da nadodju pa ih ispecite, 10-ak minuta je dovoljno dok lepo ne porumene.
4. Po želji, pečene ružice posipite sa malo šećera u prahu.
Posluživanje
Možete ih poslužiti dok su još tople uz omiljeni napitak, recimo kaficu ili mleko, a podjednako su lepe i hladne, naročito sutradan kad testo omekša od jabuka, fantazija!
Možete ih poslužiti dok su još tople uz omiljeni napitak, recimo kaficu ili mleko, a podjednako su lepe i hladne, naročito sutradan kad testo omekša od jabuka, fantazija!
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar