petak, 24. kolovoza 2018.

Brzi kolač od šljiva



za ovaj recept Brzi kolač od šljiva

Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm):

Tijesto: :

125 gbrašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin prašak za pecivo
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećer
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
125 gomekšalog maslaca ili margarina
2jaja

Nadjev:

500 gšljiva (narezanih na četvrtine)

Mrvičasto tijesto:

150 gbrašna
100 gšećera
1 navršak nožacimeta
100 gomekšalog maslaca ili margarina

Priprema

1

Priprema:

Okrugli kalup za torte, Ø 26 cm, obložite papirom za pečenje, a rub kalupa namastite. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 180°C
Pećnica na vrući zrak: oko 160°C
2

Tijesto:

Za tijesto pomiješajte brašno i prašak za pecivo u zdjeli. Dodajte preostale sastojke za tijesto i miješajte mikserom najprije na niskoj, a potom oko 2 minute na najvećoj brzini sve dok ne dobijete glatko tijesto. Stavite tijesto u pripremljeni kalup za torte i poravnajte.
3

Nadjev:

Po tijestu raspodijelite četvrtine šljiva.
4

Mrvičasto tijesto:

Za mrvičasto tijesto pomiješajte brašno, šećer i cimet. Dodajte maslac i mikserom izradite krupne mrvice tijesta. Raspodijelite po šljivama.
Pecite kolač u donjoj trećini prethodno zagrijane pećnice oko 50 minuta.
Električna pećnica: oko 180°C
Pećnica na vrući zrak: oko 160°C
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 50 Min.
Izvadite kalup iz pećnice, odvojite rub kalupa i ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.
Izvor : www.oetker.hr

Nema komentara:

Objavi komentar