za ovaj recept Brzi kolač od šljiva
Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm):
Tijesto: :
125 g | brašna |
1 žličica | Dr. Oetker Original Backin prašak za pecivo |
125 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećer |
1 omot | Dr. Oetker Finesse korica limuna |
125 g | omekšalog maslaca ili margarina |
2 | jaja |
Nadjev:
500 g | šljiva (narezanih na četvrtine) |
Mrvičasto tijesto:
150 g | brašna |
100 g | šećera |
1 navršak noža | cimeta |
100 g | omekšalog maslaca ili margarina |
Priprema
Priprema:
Okrugli kalup za torte, Ø 26 cm, obložite papirom za pečenje, a rub kalupa namastite. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 180°C
Pećnica na vrući zrak: oko 160°C
Tijesto:
Za tijesto pomiješajte brašno i prašak za pecivo u zdjeli. Dodajte preostale sastojke za tijesto i miješajte mikserom najprije na niskoj, a potom oko 2 minute na najvećoj brzini sve dok ne dobijete glatko tijesto. Stavite tijesto u pripremljeni kalup za torte i poravnajte.
Nadjev:
Po tijestu raspodijelite četvrtine šljiva.
Mrvičasto tijesto:
Za mrvičasto tijesto pomiješajte brašno, šećer i cimet. Dodajte maslac i mikserom izradite krupne mrvice tijesta. Raspodijelite po šljivama.
Pecite kolač u donjoj trećini prethodno zagrijane pećnice oko 50 minuta.
Električna pećnica: oko 180°C
Pećnica na vrući zrak: oko 160°C
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 50 Min.
Izvadite kalup iz pećnice, odvojite rub kalupa i ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.
Izvor : www.oetker.hr
Nema komentara:
Objavi komentar