petak, 24. kolovoza 2018.

Mini kuglof s čokoladom




za ovaj recept Mini kuglof s čokoladom

Za silikonski kalup za 6 mini kuglofa:

malomasnoće

Tijesto sve-u-1:

80 gpšeničnog brašna
½ razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin prašak za pecivo
60 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećer
75 gmekog maslaca ili margarina
1jaje (veličine M)
1 žlicamlijeka
25 gDr. Oetker Ribana tamna čokolada

Preljev:

50 gDr. Oetker Kuvertira tamna čokolada

Priprema

1

Priprema:

Položite rešetku iz pećnice na radnu ploču. Namastite kalup i položite na rešetku. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 180°C
Pećnica na vrući zrak: oko 160°C
2

Tijesto sve-u-1:

U posudi izmiješate brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke, osim ribane čokolade, i od svega mikserom (metlicama) za 1 min. izradite glatko tijesto. Kratko umiješajte ribanu čokoladu. Ulijte tijesto u vrećicu za zamrzavanje, odrežite 1 cm široki kut i naštrcajte tijesto u udubine. Kalupom lupkajte po radnoj ploči kako bi mogli izaći eventualni mjehurići zraka te ga na rešetki gurnite u pećnicu.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 25 Min.
Ostavite kolačiće da 5 min. odstoje u kalupu na rešetki za kolače, potom ih izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade.
3

Preljev:

Kuvertiru grubo usitnite, stavite ju u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite i otopite u vodenoj kupelji na slaboj vatri. Pri tome kuvertiru povremeno izmijesite. Odrežite mali kut vrećice i pokapajte ohlađene kuglofe. Ostavite kuvertiru da se stvrdne.

Nema komentara:

Objavi komentar