za ovaj recept Mini kuglof s čokoladom
Za silikonski kalup za 6 mini kuglofa:
malo | masnoće |
Tijesto sve-u-1:
80 g | pšeničnog brašna |
½ razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin prašak za pecivo |
60 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećer |
75 g | mekog maslaca ili margarina |
1 | jaje (veličine M) |
1 žlica | mlijeka |
25 g | Dr. Oetker Ribana tamna čokolada |
Preljev:
50 g | Dr. Oetker Kuvertira tamna čokolada |
Priprema
Priprema:
Položite rešetku iz pećnice na radnu ploču. Namastite kalup i položite na rešetku. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 180°C
Pećnica na vrući zrak: oko 160°C
Tijesto sve-u-1:
U posudi izmiješate brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke, osim ribane čokolade, i od svega mikserom (metlicama) za 1 min. izradite glatko tijesto. Kratko umiješajte ribanu čokoladu. Ulijte tijesto u vrećicu za zamrzavanje, odrežite 1 cm široki kut i naštrcajte tijesto u udubine. Kalupom lupkajte po radnoj ploči kako bi mogli izaći eventualni mjehurići zraka te ga na rešetki gurnite u pećnicu.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 25 Min.
Ostavite kolačiće da 5 min. odstoje u kalupu na rešetki za kolače, potom ih izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade.
Preljev:
Kuvertiru grubo usitnite, stavite ju u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite i otopite u vodenoj kupelji na slaboj vatri. Pri tome kuvertiru povremeno izmijesite. Odrežite mali kut vrećice i pokapajte ohlađene kuglofe. Ostavite kuvertiru da se stvrdne.
Nema komentara:
Objavi komentar