za ovaj recept Kompot od krušaka i šljiva s cimetom
600 g | krušaka (izvagati pripremljene) |
600 g | šljiva (izvagati pripremljene) |
250 ml | soka od naranči |
sok od 1 limuna | |
2 | štapića cimeta |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećer |
1 omot | Dr. Oetker Džemfix 2:1 za šljive |
400 g | šećera |
Priprema
Priprema:
Ogulite kruške i narežite na kockice. Šljive operite, izvadite im koštice i narežite na kockice. Izvažite po 600 g od svakog voća.
Postupak:
Voće, sokove, štapiće cimeta i Vanilin šećer stavite u veliki lonac. Šećer pomiješajte s Džemfixom za šljive, pa umiješajte u voćnu masu i dobro izmiješajte. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.
Nema komentara:
Objavi komentar