subota, 25. kolovoza 2018.

Kompot od krušaka i šljiva sa cimetom



za ovaj recept Kompot od krušaka i šljiva s cimetom
600 gkrušaka (izvagati pripremljene)
600 gšljiva (izvagati pripremljene)
250 mlsoka od naranči
sok od 1 limuna
2štapića cimeta
1 omotDr. Oetker Vanilin šećer
1 omotDr. Oetker Džemfix 2:1 za šljive
400 gšećera

Priprema

1

Priprema:

Ogulite kruške i narežite na kockice. Šljive operite, izvadite im koštice i narežite na kockice. Izvažite po 600 g od svakog voća.
2

Postupak:

Voće, sokove, štapiće cimeta i Vanilin šećer stavite u veliki lonac. Šećer pomiješajte s Džemfixom za šljive, pa umiješajte u voćnu masu i dobro izmiješajte. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

Nema komentara:

Objavi komentar