Sastojci
Za biskvit:
6 jaja
400 g brašna
150 ml vode (vruće)
300 g šećera
2 praška za pecivo
2 vanilina šećera
150 ml ulja
4 kašičice kakaa
Za biskvit:
6 jaja
400 g brašna
150 ml vode (vruće)
300 g šećera
2 praška za pecivo
2 vanilina šećera
150 ml ulja
4 kašičice kakaa
Za fil:
120 g gustina
3 kašike brašna
1 ½ l mleka
120 g gustina
3 kašike brašna
1 ½ l mleka
2 kesice vanilinog šećera
300 g bele čokolade
šećer
300 g margarina
150 g krupno mlevenih badema
Za glazuru:
150 g čokolade
4,5 kašike ulja
malo mleka
300 g bele čokolade
šećer
300 g margarina
150 g krupno mlevenih badema
Za glazuru:
150 g čokolade
4,5 kašike ulja
malo mleka
Priprema
Uključiti rernu na 180 stepeni. Od polovine sastojaka napraviti biskvit. Umutiti belanca sa malo soli u čvrst sneg. Umutiti penasto žumanca i šećer. U to dodati ulje, promešati pa sipati vruću vodu. U činiju sa brašnom u koje smo umešali prašak za pecivo i kakao sipati smesu sa žumancima i sve izmešati. Na kraju lagano dodati i belanca. Sipati u pleh obložen pek papirom i ispeći biskvit. Ponoviti postupak i ispeći i drugi biskvit.
Uključiti rernu na 180 stepeni. Od polovine sastojaka napraviti biskvit. Umutiti belanca sa malo soli u čvrst sneg. Umutiti penasto žumanca i šećer. U to dodati ulje, promešati pa sipati vruću vodu. U činiju sa brašnom u koje smo umešali prašak za pecivo i kakao sipati smesu sa žumancima i sve izmešati. Na kraju lagano dodati i belanca. Sipati u pleh obložen pek papirom i ispeći biskvit. Ponoviti postupak i ispeći i drugi biskvit.
Odvojiti 200 ml mleka i promešati sa brašnom, gustinom i vanilinim šećerom. Ostatak mleka staviti da se kuva i kada provri skloniti sa vatre. Dodati margarin, pa čokoladu, pa šećer (po ukusu). Vratiti na tihu vatru i sve dobro promešati. Ostaviti da se ohladi.
Vaditi čašom krugove biskvita. Spajati po dva kruga filom. Spojene krugove namazati okolo filom, pa uvaljati u mrvljene orahe.
Na laganoj vatri rastopiti čokoladu u malo mleka i dodati ulje. Sipati glazuru na tortice. U špric sipati ostatak fila pa ukrasiti tortice. Zabosti po jedan ceo badem.
Napomena:
Glazura može biti i od karamele.
Vaditi čašom krugove biskvita. Spajati po dva kruga filom. Spojene krugove namazati okolo filom, pa uvaljati u mrvljene orahe.
Na laganoj vatri rastopiti čokoladu u malo mleka i dodati ulje. Sipati glazuru na tortice. U špric sipati ostatak fila pa ukrasiti tortice. Zabosti po jedan ceo badem.
Napomena:
Glazura može biti i od karamele.
izvor : kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar