subota, 21. srpnja 2018.

NEODOLJIVA TORTA “BELI ANĐEO”



Beli andjeo je torta sa vanila kremom, mlevenim lešnicima i tankim rozen korama. Pošto se ništa ne peče veoma brzo se pravi. Najduži deo je čekanje da se ohladi puding, sve ostalo ide jako brzo.
SASTOJCI:
  • 1 l mleka
  • 120 gr pudinga sa ukusom vanile , a ukoliko niste pristalica pudinga ona idu 3 žumanca, 6 kašika gustina i malo ekstrakta od vanile
  • 8 kašika kristal šećera
  • 250 gr margarina ili maslaca
  • 100 gr šećera u prahu
  • 100 gr bele čokolade
  • 200 gr mleka u prahu
  • 500 ml slatke pavlake ( 300 gr šlaga i 300 – 500 ml vode )
  • 180 gr kisele pavlake
  • 200 – 300 gr pečenih, mlevenih lešnika
  • 1 pakovanje slatkih rozen kora

KAKO SE PRIPREMA TORTA BELI ANĐEO:

Oko 800 ml mleka staviti da provri a u preostalo mleko dodati pudin i kristal šećer pa sve umutiti.
Ko ne pravi sa pudingom neka pravi na drugi način sa žumancima, potpuno isti postupak.
U provrilo mleko dodati puding i mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre dodati belu čokoladu.
Mešati da se otopi pa staviti foliju preko pudinga i ostaviti da se ohladi.
Omekšali margarin umutiti sa šećerom u prahu, pa dodati mleko u prahu i sve opet zajedno umutiti.
Umutiti slatku pavlaku ili šlag ali da ne bude pretvrda, pa dodati kiselu pavlaku i sjediniti.
Ukoliko vam se desi da je pavlaka nešto čvršće umućena slobodno dodajte mleka i opet umutite.
Uzmite malo fila i lopaticom povucite nekoliko kratkih linija na koje ćete zalepiti prvu koru.
Ovo radimo da nam se prva kora, a kasnije i cela torta ne bi klizala.
Rozen kore su tanke i lako lomljive pa pažljivo sa njima.
Nanesite otprilike 3 pune kašike fila, razmažite pa pospite pečenim mlevenim lešnicima.
Preko njih staviti sloj slatke pavlake, opet otprilike 3 pune kašike.
Slagati tako do kraja, kora, fil, lešnici, slatka pavlaka.
Ukoliko kod prve kore primetite da neće da vam se slatka pavlaka razmazuje preko lešnika, njih možete posuti pošto namažete slatku pavlaku preko vanila fila.
Takodje lešnike možete i umešati u vanila fil.
Na kraju sa ostatkom fila ( trebalo bi da vam malo preostane, ima ga dovoljno ) premažite celu tortu, ostavite da se malo prohladi pa je onda dekorišite po želji.
Do služenja  beli andjeo torta može da stoji u frižideru, ukusnija je hladna.
Torta je u video sečena uveče i kore su već otpustile, a najbolje je sutradan.
Pogledajte video pripremu:
Prijatno.
Izvor: brzikolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar