Za istinske ljubitelje kave, još jedan keksić u ovo zimsko vrijeme .Uživajte dok ih pravite…. i kasnije , dok ih jedete.
SASTOJCI
375 g brašna
1/2 (3,5 g) paketiće praška za pecivo
160 g maslaca
1oo g šećera u prahu
1 jaje
375 g brašna
1/2 (3,5 g) paketiće praška za pecivo
160 g maslaca
1oo g šećera u prahu
1 jaje
1 žlica instant kave
1-2 žlice ledene vode
Krema od maslaca i kave
80 g maslaca
1oo g šećera u prahu
2 žličice vode
2 žličice instant kave
100 g bijele čokolade
1-2 žlice ledene vode
Krema od maslaca i kave
80 g maslaca
1oo g šećera u prahu
2 žličice vode
2 žličice instant kave
100 g bijele čokolade
PRIPREMA
Prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte sitno narezan maslac i utrljajte ga u brašno vrhovima prstiju,dok smjesa ne postane mrvičasta.
Prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte sitno narezan maslac i utrljajte ga u brašno vrhovima prstiju,dok smjesa ne postane mrvičasta.
Otopite instant kavu u vodi, lagano istucite jaje i dodajte mu šećer i kavu , pa ovu mokru smjesu nožem umiješajte u suhu smjesu brašna i maslaca.
Lagano mijesite , dok tijesto ne postane glatko.
Lagano mijesite , dok tijesto ne postane glatko.
Pustite tijesto pola sata na hladnom da se stisne.Razvaljajte tijesto između dva lista papira za pečenje i na debljinu od pola cm. Pomoću okruglog rezača za kekse izrežite tijesto na krugove promjera 5 cm. Stavite na limove prethodno obložene papirom za pečenje.
Pecite 10 min na 160° , ne dulje , tijesto treba ostati svijetlozlatne boje. Ohladite keksiće na rešetki.
Pecite 10 min na 160° , ne dulje , tijesto treba ostati svijetlozlatne boje. Ohladite keksiće na rešetki.
Priprema kreme
Miješajte maslac i šećer u prahu dok ne nastane glatka krema .Ulijte kavu otopljenu u vodi i dobro promiješajte. Rastopite čokoladu i umiješajte je u smjesu , pustite da se ohladi.
Možete koristiti i tamnu čokoladu,ali se bolje osjeti okus kave ako koristite bijelu .
Punite kremom štrcaljku za ukrašavanje i i istisnite kremu na jedan kolutić keksa, poklopite drugim kolutićem. Spojite tako sve kekse.
Ovo je količina za 30 komada.
Ukrasite ih kremom i po želji zrncima kave ili čokoladnim dražejama.
Miješajte maslac i šećer u prahu dok ne nastane glatka krema .Ulijte kavu otopljenu u vodi i dobro promiješajte. Rastopite čokoladu i umiješajte je u smjesu , pustite da se ohladi.
Možete koristiti i tamnu čokoladu,ali se bolje osjeti okus kave ako koristite bijelu .
Punite kremom štrcaljku za ukrašavanje i i istisnite kremu na jedan kolutić keksa, poklopite drugim kolutićem. Spojite tako sve kekse.
Ovo je količina za 30 komada.
Ukrasite ih kremom i po želji zrncima kave ili čokoladnim dražejama.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar