srijeda, 17. listopada 2018.

NEVJEOVATNO!!Reumatske bolesti i prirodno liječenje-EFIKASNO!!!



Reumatske bolesti su najučestalije bolesti mišićno koštanog sustava. Danas teško da se može pronaći osoba starije životne dobi koja nema problema sa nekom vrstom reumatske bolesti, u većem ili manjem obimu.
Klasični simptomi koji su karakteristični za sve reumatske bolesti su bol u zglobovima i ograničena pokretljivost, stoga je razumljivo da je osobama koji imaju reumu značajno smanjena radna sposobnost.
Reumatske bolesti možemo podijeliti na:
Upalne reumatske bolesti (reumatoidni artritis, psorijatični artritis, ankilozantni spondiloartritis)
Degenerativne reumatske bolesti (artroza, osteokondroza, spondilitis…)
Izvanzglobovni reumatizam ( burzitis, tendinitis, fibromijalgija….)
Kod pojave reumatizma jelovnik treba bazirati pretežno na voću i povrću, smanjiti maksimalno unos soli u organizam (posebno kod reume zglobova), izbaciti alkohol i kavu.
Riba, voće, povrće, perad i integralne žitarice i vrijedna biljna ulja sa omega-3 kiselinama trebaju biti redovni u vašoj ishrani.
Meso, mesne proizvode, mlijeko i mliječne prerađevine bi trebalo uzimati u zaista malim količinama, jer sadrže arahidonsku kiselinu koja izaziva bolove, upale i naticanja zglobova.
Od vitamina preporučuju se Vitamini C i E koji imaju jako dobro djelovanje ukoliko se radi o upalama, te kalcij i vitamin D koji su jako su dobri za kosti.
Čest uzrok pojave reumatskih bolesti je nepravilno držanje te opterećenja kostiju i zglobova.
Pacijentima koji boluju od reume ukoliko su veće tjelesne mase, se savjetuje gubitak kilograma, jer to je najefektivniji način smanjena opterećenja na zglobove.
Također jako je važno boraviti na svježem zraku, a kada su hladnija vremena treba se prikladno i toplo obući.
Pored lijekova koji su prepisani za ublažavanje simptoma, jako je važna raznovrstan ishrana, pravilno držanje tijela i puno kretanja. također u ublažavanju bolova mogu pomoći neke od metoda koje su koristili naši stari, a koje Vam donosimo u nastavku:
Kukuruzna i prosena kaša
Kukuruzna i prosena kaša su pogodne za obloge protiv reumatičnih bolova i bolova u zglobovima, jer dugo ostaju vrući i njima se postiže željena prehrana tkiva krvlju.
Pripremaju se obično bez dodataka. Oblozi moraju biti toliko vrući da se može podnijeti.
Prirodno ulje za ublažavanje reumatskih bolova
U staklenku staviti 8 žlica nasjeckanog lista bunike, 2 žlice nasjeckanog lista ružmarina te preliti sa litrom domaćeg maslinovog ulja. Staklenku dobro zatvoriti i mjesec dana je držati na sobnoj temperaturi. nekoliko puta na dan smjesu promućkati. nakon mjesec dana ulje procijediti, te sa njim masirati reumatične dijelove tijela.
Prirodni lijek za reumu od divljeg kestena
U staklenku uliti litru domaćeg maslinovog ulja i dodati 5 žlica sitno nasjeckanog lista jorgovana i 5 žlica nasjeckanog cvijeta divljeg kestena. Staklenku dobro zatvoriti i mjesec dana je držati na sobnoj temperaturi. nekoliko puta na dan smjesu promućkati. nakon mjesec dana ulje procijediti, te sa njim masirati reumatične dijelove tijela.
Melem od gaveza za reumu
Usitniti šaku svježih listova gaveza (symphytum officinale) i kratko popržiti na 250 g svinjske masti i ostaviti da odstoji tijekom noći. Ujutro mast podgrijati, procijediti i uliti u prikladnu posudu. Mast držati u frižideru i po potrebi umazati bolne dijelove tijela.
Oblozi od vinskog octa i rakije lozovače
Ujutro i navečer bolna mjesta izmasirajte mješavinom rakije lozovače i vinskog octa (jednake količine), a potom premazati tankim slojem maslinova ulja, i laganim kružnim pokretima utrljavati ga u kožu dok se skroz ne upije. Nakon toga, bolesne dijelove umotati pamučnim ili lanenim krpama i boraviti u toploj prostoriji.
Prirodni čaj za ublažavanje reumatskih bolova
Sastojci:
50 g cvjetova lipe
50 g cvjetova kamilice
50 g žila koprive
50 g cvjetova bazge
30 g komušine od mahuna
30 g cvjetova kunice
30 g stabljike bijele gorčice
30 g bobe borovnice
30 g listova breze
10 g hrastove kore
10 g vrbove kore
10 g stabljike majčine dušice
Priprema:
Trave dobro usitniti i pomiješati. U posudu uliti 2 litre vode i kada proključa staviti 15 grama mješavine trava i ostaviti da kuha 1 minutu. Staviti poklopac i ostaviti da se čaj hladi. Potom ga procijediti i dnevno piti 8 decilitara.
izvor:kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar