ponedjeljak, 22. listopada 2018.

5 prirodnih lekova koji brzo uklanjaju šlajm i sluz iz pluća i grla



Svi se osećaju loše kada nakupe sluz i šlajm u nosnim prolazima ili grlu. Ovo dodatno prouzrokuje osećaj stegnutosti u grudima, kašalj i probleme sa disanjem.
Narednih 5 prirodnih lekova brzo uklanjaju šlajm i sluz
Kurkuma
Aktivni sastojak kurkume, kurkumin, je odgovoran za većinu njenih lekovitih svojstava. Bori se sa bakterijama, a u kombinaciji sa soli umiruje infekcije i leči upalu grla.
Sastojci:
kašičica kurkume
½ kašičice soli
čaša tople vode
Uputstva:
Ubacite kašičicu kurkume u čašu tople vode i zatim umešajte i so. Pijte ovo 3-4 puta dnevno kako biste omekšali sluz i smanjili nagomilavanje šlajma u grlu.
Đumbir
Đumbir je moćni prirodni razređivač i antihistaminik sa snažnim antibakterijskim i antivirusnim svojstvima koja pospešuju imunitet i leče mnoge bolesti.
Ovaj moćan koren takođe ublažava zagušenje sušenjem prekomerne sluzi. Trebalo bi da žvaćete nekoliko korenova đumbira u toku dana ili da pijete 3-4 šolje ovog čaja kako biste olakšali zapušenje.
Sastojci:
6-7 komadića đumbira
1 kašičica zrnevlja crnog bibera
1 kašičica meda
2 šolje vode
Uputstvo:
Zagrejte vodu i čim počne da ključa dodajte đumbir i biber. Prekrijte lonac i nakon jednog minuta smanjite vatru. Ostavite da se krčka narednih 5-7 minuta, ocedite i dodajte med.
Jabukovo sirće
Jabukovo sirće je izuzetno zdravo čudo prirode koje reguliše pH balans u telu i sprečava prekomerno stvaranje sluzi.
Trebate dodati kašičicu sirovog, nefiltriranog jabukovog sirćeta u čašu vode, promešati i ispiti nekoliko puta dnevno kako biste uklonili šlajm. Za smirivanje upale grla takođe možete grgutati sa ovim rastvorom.
Parenje
Para omekšava sluz i šlajm u grlu, te pročišćava disajne puteve. Olakšava zapušenje i pruža instantno olakšanje.
Sastojci:
1/2 kašičice majčine dušice
½ kašičice sušenog ruzmarina
4-5 šolja ključale vrele vode
Uputstvo:
U činiju sa vrelom vodom ubacite bilje i nagnite se preko činije kako biste inhalirali isparenja. Prekrijte glavu peškirom kako bi para išla direktno na lice. Ponavljajte ovo 3 do 4 puta dnevno.
Med i limun
Snažna antibakterijska, antivirusna i antigljivična dejstva meda umiruju iziritiran disajni trakt, dok visok sadržaj vitamina C u limunu pospešuje imunitet i prečišćava disajne puteve. Ova kombinacija je moćan prirodan tretman za prehladu i kašalj.
Sastojci:
1 kašika meda
2 kašike limunovog soka
Uputstvo:
Pomešajte sastojke u činiji i dobro promešajte. Ispijte ovaj lek tri puta dnevno kako biste olakšali zapušenje.
Izvor:webtribune.rs

Nema komentara:

Objavi komentar