petak, 26. listopada 2018.

Breskvice sa čokoladom



Najmekše breskvice koje sam probala, ali i prve koje sam pravila u životu!! Ove su sa čokoladnom kremom i vjerujte mi, tope se u ustima… ako mi ne vjerujete na riječ, onda ih isprobajte
SASTOJCI
ZA BRESKVICE
500 g glatkog brašna
2 vrećice praška za pecivo
4 jaja
60 g šećera
2 vrećice vanilin šećera
1,5 dl ulja
0,5 dl mlijeka
naribana korica 1 limuna
ZA KREMU OD ČOKOLADE
400 g čokolade za kuhanje
300 g slatkog vrhnja (minimum 30% mm)
0,5 dl medice
SLATKE MRVICE OD IZDUBLJENIH POLUTKI
ZA IZRADU
1 bočica ekstrakta od jagode
1 bočica ekstrakta od kruške
1 dl vode za svaki ekstrakt
šećer za valjanje breskvica
PRIPREMA
BRESKVICE
Zamjesite tijesto od navedenih sastojaka za breskvice!! Rukama od tijesta oblikujte kuglice.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.Zagrijte pećnicu na 200°C. Kuglice tijesta poslažite po papiru za pečenje.Lagano ih pritisnite dlanom. Stavite ih peći na temperaturu od 200°C oko 10 minuta.
Pečene kuglice izvadite iz pećnice i ostavite sa strane neka se hlade na sobnoj temperaturi. Ohlađenim polutkama malo izdubite sredinu kružnim pokretom žličice ili noža. Izdubljene ostatke fino sameljite u slatke mrvice i sačuvajte za kremu.
KREMA OD ČOKOLADE
Čokoladu narežite na što sitnije komade. Vrhnje stavite u posudu. Posudu stavite na vatru i neka se zagrijava do točke vrenja. U njega dodajte čokoladu. Mješajte dok se čokolada ne rastopi i dok ne dobijete glatku polutekuću smjesu. Toj smjesi dodajte medicu i slatke mrvice. Mješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Posudu s kremom ostavite sa strane, na sobnoj temperaturi, neka se krema stisne.
IZRADA
Ohlađene izdubljene polutke napunite kremom. po dvije polutke spojite u breskvicu. U posudice ulijte hladnu vodu. U jednu dodajte ekstrakt od jagode, a u drugi ekstrakt od kruške. Dobivene breskvice, lagano, vrlo kratko vrijeme umočite u pripremljene tekućine, prvo jednu polovicu, zatim drugu. Nemojte cijele umočiti, već samo tijesto. Tako namočene uvaljajte u šećer.
POSLUZIVANJE
Recept je iz Ljetne kuharice od “Večernjeg lista”…
Ja sam ga morala malo doraditi jer su prve breskvice pravljene po orginal receptu, završile u kanti za smeće.!!
Nisam našla ekstrakt od kruške pa sam kupila od marelice, a isto tako nemam medicu pa sam stavila orahovac.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar