utorak, 30. listopada 2018.

AKO IMATE KAMENČIĆE U BUBREGU, OVO JE RECEPT POZNATOG DR. RICHARDA SULCA



U nastavku vam donosimo metodu čuvenog doktora Richarda Sulca autora knjige LIječenje neizlječivih bolesti koju je usavršio koristeći izvorni recept
Dr Kristofera. Metoda je namjenjena brzom i efikasnom rastvaranju kamenčića u bubrezima i cijelom urinarnom traktu potpuno prirodno. Metoda omogućuje rastvaranje, te izbacivanje ostataka kamenćića i smirivanje upala u urinarnim organima.Postupak se sastoji od nekoliko koraka koji ukupno traju 4 dana, a prije svega je potrebno da nabavite sljedeće biljka u navedenim količinama:
– 60 mg korijena hortenzije (lat. Hydrangea)
– 60 mg resnika, poznate i kao konopljuša, divljaka, grozničnica, ustuk (lat. Eupatorium cannabinum)
– 30 mg korijena bijelog sljeza ( lat. Althaea officinalis)
– 2 litra svježe iscjeđenog soka od jabuka
Navedene osušene biljke isjeckajte što sitnije. Iscjedite iz jabuka 2 litra soka i dodajte sadržaj biljki u sok. Promješajte i ostavite da odstoji preko noći
Sljedeći dan ukuhajte mješavinu 15 minuta. Kada se ohladi procjedite 1 litar mješavine za korištenje prvog dana. Ostatak (drugu litru sa biljkama) ostavite u frižider. Prvoga dana procjeđeni litar pijte svakih sat vremena po 60 ml i to od jutra do spavanja. To je doza od otpilike male šoljice I količina će vam trajati cijeli dan. Nemojte popiti sve odjednom iako tako zvući lakše jer neće imati efekta. Uz ovo tokom prvog dana trebate popiti i litar čiste vode. Nemojte ništa drugo piti od tečnosti (alkoholna i gazirana pića, kafu, čajeve i sl).
Drugi dan procjedite ostatak mješavine (preostali litar) I pijte ga po istom principu samo sada upola manju dozu (30 ml svaki sat). Na taj način preostali litar trajaće vam sljedeća 2 dana. Tokom 2. i 3. dana potrebno je da popijete po litar vode i možete piti svježe cijeđene sokove od voća I povrća i opet bez kafe, čaja, alkoholnih ili gaziranih pića. Četvrtog dana je preporučljivo biti na postu na sokovima od svježeg voća ili (i) povrća i čistoj vodi.
Sa krajem četvrtog dana završava se process. Ova četverodnevna metoda je obično dovoljna da se riješite manjih kamenčića i pjeska. Kod težih slučajeva i većih kamenčića potrebno je ponavljati metodu svake sedmice nanovo (4 dana u sedmici, 3 dana pauze) dok se problem ne riješi. Obično je dovoljno 2-3 sedmice.
VAŽNA NAPOMENA: OBRATITE PAŽNJU NA KOLIČINE KOJE SMO NAVELI, ONE SU U MILIGRAMIMA NE U GRAMIMA. ZNAČI KADA SASTAVITE SVE TRI BILJKE UKUPNA TEŽINA BILJAKA TREBA BITI SAMO (150 mg) 1,5 GRAMA. OVO JE VAŽNO NAPOMENUTI JER KORIJEN HORTENZIJE MOŽE BITI OTROVAN AKO GA KORISTITE U VEĆIM KOLIČINAMA.
Za vrijeme tretmana sljedeće je zabranjeno: Nijedna druga vrsta tečnosti ne smije se piti, naročito ne alkoholna i gazirana pića , crni čaj, kafa i mliječni proizvodi.
Ishrana za vrijeme tretmana: Hrana ne treba da sadrži ništa životinjskog porekla (samo 100% biljna hrana je dozvoljena), a najbolje je da pacijent sva tri dana bude na postu sa sveže ceđenim sokovima. Ako se ne posti, onda je potrebna sirova ishrana; konzumira se samo voće, voćni sokovi, povrće i sokovi od povrća. Najbolji su sokovi od: narandže, limuna i vode, brusnice, lubenice i kombinacije povrća sa mrkvom, peršunom, bijelim lukom i đumbirom.
haber.ba

Nema komentara:

Objavi komentar