srijeda, 17. listopada 2018.

Bubrežni kamenac – Čajevi za prirodno liječenje!



Važno je znati da izbacivanje kamena, većeg od zrna bibera, nikako ne treba provoditi na svoju ruku jer se moze zaglaviti u mokracnim kanalima i izazvati vrlo ozbiljne komplikacije.
Zato se sve vrste liječenja, koje se nalaze na ovoj strani, odnose na kamen u bubregu ne veći od zrna bibera i pijesak koji prethodi nastanku kamena.
Dakle za izbacivanje pijeska i kamena u bubregu dobro je primijeniti kupku od rastavica, na sljedeći način: potopiti 100 grama rastavica (osušenog) u 1 litar hladne vode i ostaviti da odstoji tijekom cijele noći. Sutradan zagrijati, procijediti i dodati vodi za kupanje. Zatim sjediti u kadi oko 20 minuta, pri tom voda treba dosezati nešto iznad bubrega a nikako preko srca. Nakon izlaska iz kade ne treba se brisati, već samo umotati u ručnik i utopliti se u krevetu narednih sat vremena. Za vrijeme ovog tretmana potrebno je i piti topao čaj od rastavica a mokraću zadržavati sto je moguće duže, da bi se kamen nakon toga izbacio pod pritiskom.
Osobe koje imaju problema s kamencom u bubregu ne treba propustiti sezonu lubenica, uci nas tradicionalna medicina.Lubenice vrlo učinkovito ispiru bubrege i tako sprečavaju nastanak kamena. Posebno ce koristiti onima koji tek imaju pijesak u bubregu.
Opće je poznato, kada je u pitanju briga o bubrezima, da je potrebno unositi što više tekućine. Ovo pravilo odnosi se i na problem s kamenom u bubregu. Pri tom paziti da voda nema visok sadržaj minerala (magnezija, kalcija …), koji uslijed taloženja u bubrezima mogu dovesti do nastanka kamenca. Za sada liječnici kod svih problema sa bubrezima, najradije preporučuju Prolom vodu i treba im vjerovati.
Što se čajeva tiče, osim rastavica, dobro će doći čaj od kukuruzne svile, brezovih listova i pupoljaka, listova medvjeđeg grožđa (poznatiji pod nazivom uvin čaj), zatim čajevi od korijena zečjeg trna, selena, celera, peršina. Ne treba zaboraviti ni salatu od naribanog svježeg korijena celera.
Čaj za izbacivanje kamena u bubregu
Sitno nasjeckati po 25 grama korijena celera, peršina, selena i sladića, pa biljnu mješavinu potopiti u litar vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji preko noći a tek ujutro prokuvati (neka ključa 2-3 minuta). Kada se potpuno ohladi normalno procijediti i piti tijekom dana umjesto vode. Kao što vjerojatno i znate, uvijek je bolje piti nezaslađen čaj ili s vrlo malo meda a nikako šećera. Čaj piti tri dana pa jedan dan pauzirati i tako redom.
Napomena: Kada se radi o liječenju bubrega (bez obzira da li se primjenjuju prirodne metode ili ne), neophodno je redovito kontrolirati mokraću.
Čaj za razbijanje kamena u bubregu
Za prirodno liječenje kamena u bubregu koristan je i čaj od divlje kruške i kadulje. Po 4 žlice listova divlje kruške i kadulje (ukupno 8 kašika čajne mešavime), preliti sa 3 l kipuće vode. Kada se ohladi, procijediti i piti tijekom dana bez unosa drugih napitaka, u trajanju od tjedan dana. Za to vrijeme mokraća može izgledati tamnje i penusavo.
Dakle, ovaj čaj djeluje na razbijanje kamena u bubregu a ne na izbacivanje cijelog kamena.
izvor:telegraf

Nema komentara:

Objavi komentar