subota, 20. listopada 2018.

Ovo je najmoćnije bilje za borbu protiv parazita, urinarnih infekcija, problema sa probavom i disanjem



Neverovatna biljka koju su koristili stari Grci i Egipćani
Majčina dušica i med su dva sjajna prirodna sastojka koja se koriste godinama za respiratorne probleme.
U današnjem članku možete videti neverovatan prirodni lek koji će vam pomoći da se izborite sa bilo kakvim respiratornim problemom. Pluća i respiratorni sistem su vrlo važni delovi tela. Pluća moramo održavati u dobrom stanju, što je naročito bitno za pušače.
Majčina dušica je vrlo česta biljka koja se uglavnom koristi u testeninama, sosovima, supama ili za mariniranje mesa. Ona takođe ima brojna lekovita svojstva.
Majčina dušica se koristila u starom Egiptu za očuvanje zdravlja ljudi, a kasnije su je i Grci veoma cenili kao sastojak.
Lekovita svojstva majčine dušice
Majčina dušica sadrži fitohemikalije poput gorkih tanina, esencijalnih ulja, flavonoida i saponina. Ulje ima antimikrobna svojstva i pospešuje imunitet.
Antioksidanti koji se nalaze u majčinoj dušici nam mogu pomoći protiv ranih znakova starenja, što je čini jednim od omiljenih sastojaka za kozmetičke preparate.
Kada se majčina dušica uzima interno, dobra je za respiratorne bolesti, eliminiše parazite, probleme sa varenjem, genitourinarne probleme i tako dalje.
Lek za respiratorne probleme sa majčinom dušicom
Sastojci:
–1/4 tegle meda
– 20g sušene majčine dušice
Način pripreme:
Pre svega ubacite majčinu dušicu u teglu sa medom i dobro promešajte. Zatim držite teglu na toplom mestu tokom naredne dve nedelje. Nemojte zaboraviti da s vremena na vreme promešate sadržinu tegle. Nakon dve nedelje ocedite mešavinu.
Način konzumiranja
Preporučljivo je da uzimate ½ kašike ove mešavine dva puta dnevno kako biste tretirali respiratorne bolesti.
Izvor:webtribune.rs

Nema komentara:

Objavi komentar