subota, 2. veljače 2019.

PREDIVNA, SOČNA… IAKO BAKLAVA, NIJE PRESLATKA: GRČKA BAKLAVA BEZ KORA



Sastojci
– 3 jaja
– 150g šećera
– 12 kašika mleka
– 12 kašika ulja
– 12 kašika pšeničnog griza
– 12 kašika brašna
– 1 prašak za pecivo Dolcela
– 200g mlevenih oraha
ZA POSIPANJE:
– 400g šećera i
– 450ml vode
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ostale sastojke, pa na kraju mlevene orahe, i lagano varjačom sjediniti, mešajući odozdo prema gore.

Smesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh (20×25) i kašikom poravnati.
Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 ‘C dok kora lepo ne porumeni.
Dok se kora hladi skuvati sirup: šećer i voda da proključa
Prohladjenu koru iseći na kocke i preliti toplim sirupom.
Ukrasiti sa malo mlevenih oraha, pa ostaviti na hladnom mestu da se lepo ohladi.
Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar