Šta bi drugo trudna žena mogla napisati u uvodu nego da je ovo san snova?
Sastojci 5 osoba
ZA TIJESTO:
500 g brašna
300 ml vode
50 g putera
2 kesice praška za pecivo
1 čajna kašika soli
ZA PUNJENJE:
400 g pilećih filea
200 g šampinjona
150 ml vrhnja za kuhanje
100 g topivog sira
Vegeta
biber
so
ulje
I JOŠ:
jaje za premazivanje
sezam za posipanje
ZA TIJESTO:
500 g brašna
300 ml vode
50 g putera
2 kesice praška za pecivo
1 čajna kašika soli
ZA PUNJENJE:
400 g pilećih filea
200 g šampinjona
150 ml vrhnja za kuhanje
100 g topivog sira
Vegeta
biber
so
ulje
I JOŠ:
jaje za premazivanje
sezam za posipanje
Priprema
1.
U toploj vodi rastopiti puter i ostaviti da se ohladi, da bude mlako.
U posudi promiješati brašno, prašak za pecivo i so. Polako sipati mlaku vodu s puterom i kašikom zamijesiti tijesto.
Pokriti krpom i ostaviti sa strane.
1.
U toploj vodi rastopiti puter i ostaviti da se ohladi, da bude mlako.
U posudi promiješati brašno, prašak za pecivo i so. Polako sipati mlaku vodu s puterom i kašikom zamijesiti tijesto.
Pokriti krpom i ostaviti sa strane.
2.
Pileći file odrezati na šnicle. Svaku šniclu začiniti Vegetom i biberom.
Pileći file odrezati na šnicle. Svaku šniclu začiniti Vegetom i biberom.
3.
Ispržiti ih na umjerenoj temperaturi dok ne porumene s obje strane.
Ispržiti ih na umjerenoj temperaturi dok ne porumene s obje strane.
4.
Šampinjone očistiti i uzduž narezati.
Šampinjone očistiti i uzduž narezati.
5.
Na vrućem ulju pržiti šampinjone pet minuta, pa im dodati vrhnje za kuhanje. Posoliti i pobiberiti po želji i pržiti još dvije minute.
Na vrućem ulju pržiti šampinjone pet minuta, pa im dodati vrhnje za kuhanje. Posoliti i pobiberiti po želji i pržiti još dvije minute.
6.
Tijesto izvaditi na pobrašnjenu podlogu i premijesiti ga da bude lijepo i glatko.
Tijesto izvaditi na pobrašnjenu podlogu i premijesiti ga da bude lijepo i glatko.
Tijesto podijeliti na pet jednakih loptica.
8.
Svaku lopticu ravući oklagijom.
Svaku lopticu ravući oklagijom.
9.
Na svaki krug staviti šniclu, pa na šnicle rasporediti umak od šampinjona.
Na svaki krug staviti šniclu, pa na šnicle rasporediti umak od šampinjona.
10.
Po umaku narendati sir.
Po umaku narendati sir.
11.
Tijesto lijepo preklopiti i pritisnuti viljuškom sa strane.
Tijesto lijepo preklopiti i pritisnuti viljuškom sa strane.
12.
Premazati umućenim jajetom i posuti sezamom.
Premazati umućenim jajetom i posuti sezamom.
13.
Peći na 200 stepeni, 20 minuta.
Peći na 200 stepeni, 20 minuta.
Posluživanje
Poslužiti uz pomfrit i zelenu salatu.
Poslužiti uz pomfrit i zelenu salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar