subota, 2. veljače 2019.

FRANCUSKA TORTA



SASTOJCI
KORE
280 gr putera
140 gr prah secera
140 gr crne cokolade za kuvanje
8 zumanaca
280 gr brasna
8 belanaca
FIL
8 zumanaca
140 gr prah secera
140 gr crne cokolade za kuvanje
3 kasicice nes kafe
4 kesice slaga
300 ml mleka
PRIPREMA
KORE
Ostavite puter da odstoji na sobnoj temperaturi,pa kad omeksa umutite ga mikserom sa 140 gr prah secera.
U dobro umucenu masu dodajte 140 gr otopljene cokolade(otopite je na pari) i mesajte da se masa dobro sjedini.
Onda dodajte 8 zumanaca,jedno po jedno,izmedju dodavanja dobro umutite mikserom.
Lagano dodajte 280 gr brasna i na kraju cvrsto umucen sneg od belanaca,umesajte lagano varjacom.
Ovu masu podelite na 7 delova,svaki deo razmazati na peka papiru koji je velicine pleha od rerne,pecite na prevrnutom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 2-3 minuta.Dok premazujete sledecu koricu,prethodna je vec pecena.Pecene kore stavljate sa peka papirom ispod krpe,na svaku koru stavite i krpu,pa kad se ohlade i kad je fil gotov,presecite ih duzno na pola,tako da dobijete ukupno 14 kora.Secite ih direktno na peka papiru ,kako koju koru filujete,tako secite jednu po jednu koru.Sa ovim je najpipaviji deo posla gotov.Dimenzije peka papira na kojem sam pekla korice su 35x35cm.
FIL
Umutite mikserom 8 zumanaca sa 140 gr prah secera i skuvajte ih na pari.Na kraju dodajte 140 gr cokolade i 3 kasicice nes kafe(u original receptu idu 3 kasike crne kafe,meni se vise dopada nes kafa u kolacima),mesajte dok se cokolada ne otopi,pa sklonite sa sporeta.
Umutite slag sa mlekom,pa lagano promesajte sa ohladjenim filom.
Na kraju korice tanko premazivati filom,slagajuci jednu na drugu,ostaviti malo fila za premazivanje cele torte,ukrasite je po zelji.
trendistyle.net

Nema komentara:

Objavi komentar