Ovaj recept posvećujem tebi draga Veteran i svima vama koji ste bili zainteresovani za ovaj kolač
Sastojci
500 g ricotte (ili sličnog sira)
50 g maslaca
3 jaja
150 g šećera (100 g ide u masu, 50 g u voće)
1 vanilin šećer
3-4 žlice grisa
Sastojci
500 g ricotte (ili sličnog sira)
50 g maslaca
3 jaja
150 g šećera (100 g ide u masu, 50 g u voće)
1 vanilin šećer
3-4 žlice grisa
40 g gustina
sok i korica od 1 limuna
500-600 g voća (svježeg ili smrznutog)
sok i korica od 1 limuna
500-600 g voća (svježeg ili smrznutog)
Priprema
1.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. U drugoj posudi žumance izmiksajte sa šećerom (100 g) i dodajte maslac (otopljen na sobnoj temperaturi), sir, vanilin šećer, gris, gustin, sok i koricu limuna i na kraju snijeg od bjelanjaka. Kalup za tortu (26 cm) namastite i ulijte smjesu. Stavite peći na 175 °C.
2.
1.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. U drugoj posudi žumance izmiksajte sa šećerom (100 g) i dodajte maslac (otopljen na sobnoj temperaturi), sir, vanilin šećer, gris, gustin, sok i koricu limuna i na kraju snijeg od bjelanjaka. Kalup za tortu (26 cm) namastite i ulijte smjesu. Stavite peći na 175 °C.
2.
Voće (ja sam koristila ribizl) pošećerite po ukusu (meni je bilo 50 g dovoljno). Nakon 10 min. kalup izvadite van, stavite voće na smjesu i vratite natrag u pećnicu. Pecite još 30 min. (ako radite sa smrznutim voćem produžite vrijeme pečenja za nekoliko minuta).
https://hotgamecritics.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar