Oskar Pischinger, rođeni Bečanin, o vještini pripremanja slastica naučio je od svojeg oca Leopolda koji je 1852. osnovao poduzeće za proizvodnju slastica. Oko 1880. kreirao je znamenitu Pischinger Torte za koju je originalni recept zadržan u obitelji.
Sastojci
1 veći omot oblatna
Za kremu:
4 cijela jaja
2 žumanca
290 g šećera
1 Limun šećer Dolcela
150 g čokolade
300 g maslaca
1 veći omot oblatna
Za kremu:
4 cijela jaja
2 žumanca
290 g šećera
1 Limun šećer Dolcela
150 g čokolade
300 g maslaca
f
sok od pola limuna
Za čokoladnu glazuru:
3 žlice vode
2 žlice šećera
100 g čokolade
80 g maslaca
sok od pola limuna
Za čokoladnu glazuru:
3 žlice vode
2 žlice šećera
100 g čokolade
80 g maslaca
Priprema
1.
Jaja, žumanca, šećer, limun šećer i čokoladu tucite miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, skinite sa štednjaka i stavite je hladiti.
2.
Pjenasto izmiješajte maslac i dodajte mu ohlađenu kremu i limunov sok. Dobivenom kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu.
3.
1.
Jaja, žumanca, šećer, limun šećer i čokoladu tucite miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, skinite sa štednjaka i stavite je hladiti.
2.
Pjenasto izmiješajte maslac i dodajte mu ohlađenu kremu i limunov sok. Dobivenom kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu.
3.
Kada ste potrošili kremu, dobro pritisnite gornju oblatnu i stavite na nju dasku, utege ili teže knjige te ostavite pod tim opterećenjem nekoliko sati, a zatim stavite u hladnjak.
Posluživanje
Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom ocaklinom i režite na kocke ili ploške.
Savjet
Važno je da su oblatne svježe i da se krema nanosi na onu stranu oblatne koja ima veća udubljenja.
Posluživanje
Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom ocaklinom i režite na kocke ili ploške.
Savjet
Važno je da su oblatne svježe i da se krema nanosi na onu stranu oblatne koja ima veća udubljenja.
https://hotgamecritics.blogspot.com/
Nema komentara:
Objavi komentar