nedjelja, 29. travnja 2018.

Kinder torta



Sastojci
Kora
  • 6 bijelanjaka
  • 1 kasika sirceta ili soka od limuna
  • 300 gr. secera
  • 150 gr. mljeveni oraha
  • 1 prasak za pecivo
Fil
  • 6 zumanjaka
  • 15 kasika secera
  • 2 kasike brasna
  • 2 pudinga od vanilije
  • 700 ml. mlijeka
  • 250 gr. putera
  • 100 gr. cokolade (mlijecne)
  • 200 gr. eurokrema
  • plazma ili petit keks
Ukrasavanje
  • 300 ml. tecnog slaga
  • 3 kasike secera
  • malo otopljene ili rendane cokolade
Način pripreme
Izmutite bjelanjke i ocat.
Postepeno dodajite secer i neprestano mutite dok ne dobijete finu (cvrstu) kremu. Dodajte orahe i prasak za pecivo, pa lagano izmjesajte kasikom ili lopaticom.
Kalup nauljite i pospite sa malo brasna (ja sam posula krupnijim kokosovim brasnom). U kalup istresite kremu od bjelanjaka, fino rasporedite te pecite (susite) na 150 C 1 sat.
Dok se kora pece pripremite fil.
U posudu savite zumanjke, secer, brasno, pudinge i 200 ml. mlijeka pa sve fino izmutite, a nema grudvica. Na pec stavite 500 ml. mlijeka da prokuha, pa mlijeku dodajte pripremljenu smijesu pa skuhajte kao puding.
Maknite sa peci, prekrite celofanom i pustite da se potpuno ohladi. Povremeno promjesajte kremu da se ne stvori kozica i da s brze ohladi.
Puter omeksajte na sobnoj temperaturi, izmutite, dodajte hladnoj kremi i ponovo mutite da se sve sijedini.
Prepolovite kremu. Jedan dio kreme ostavite zut, a u drugi dodajte 100 gr. otopljene cokolade i izmutite. Slag izmutite sa secerom i ostavite u frizider.
Ka je sve spremno,kora i kreme hladne,slag izmucen mozemo pocet sa filovanjem. Omeksajte eurokrem i premazite preko kore. Preko eurokrema istresite zutu kremu. Preko kreme predajte plazma ili petit keks (ja sam dva reda petita).
Ako ce vam torta prenocit u frizideru ne morate keks namakat u mlijeko omeksat ce, a ako cete isti dan servirat namocite keks u mlijeko da brze omeksa. Preko keksa istresite cokoladnu kremu.
Preko cokoladne kreme slag i ukrasite otopljenom ili rendanom cokoladom.
Malo opsirnije sam pisala recept pa mozda izgleda komplikovano i puno posla, a ustvari nije tako
tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar