Uz ovu sočnu tortu od mesa poslužite jogurt ili kiselo mleko.
SASTOJCI:
400 g lisnatog testa
1/2 vekne bajatog hleba
glavica crnog luka
crvena i žuta paprika
50 g salame (po izboru)
kašičica ulja
200 g šampinjona
so, biber
kašičica origana
2 jajeta
žumance
500 g mešanog mlevenog mesa
400 g lisnatog testa
1/2 vekne bajatog hleba
glavica crnog luka
crvena i žuta paprika
50 g salame (po izboru)
kašičica ulja
200 g šampinjona
so, biber
kašičica origana
2 jajeta
žumance
500 g mešanog mlevenog mesa
PRIPREMA:
1. Odmrznite lisnato testo. Hleb omekšajte u vodi. Crni luk, papriku i salamu iseckajte. Pečurke isecite na listiće. Zagrejte ulje, propržite luk. Dodajte papriku, salamu i pečurke, pa dinstajte dok tečnost ne ispari. Začinite solju, biberom i origanom. Skinite s vatre i ohladite.
2. Oceđen hleb sjedinite s mesom, jajima i povrćem. Polovinu tabli lisnatog testa stavite jednu preko druge u podmazan pleh, a krajeve urolajte. Maso rasporedite po testu. Preostalo testo stavite jedno preko drugog, urolajte tako da bude malo veće od pleha, pa prekrijte mleveno meso. Testo prelijte umućnim žumancetom. Pecite 50 minuta na 200 stepeni. Ovu slanu tortu možete i da dekorišite listovima peršuna, mirođijom…
Pročitajte još:
RUČAK ZA 20 MINUTA: ŠNICLE U UMAKU OD SLATKOG VRHNJA I SENFA
FINE DOLME
MUSAKA – NAJBOLJI RECEPT
FINE DOLME
MUSAKA – NAJBOLJI RECEPT
Izvor: Stvarukusa.rs
Nema komentara:
Objavi komentar