Neodoljivi spoj tamne čokolade i kokosa. Fenomenalni čokoladni biskvit obogaćen sa kremom od kokosa. Sigurni smo da ćete uživati
Sastojci:
Kora
Šolja brašna
½ kašičice praška za pecivo
Šolja šećera
Malo soli
50 g putera
¼ šolje ulja
½ šolje vode
2 kašike kakaa
1/4 šolje mlaćenice
Jaje
½ kašičice ekstrakta vanile
Šolja brašna
½ kašičice praška za pecivo
Šolja šećera
Malo soli
50 g putera
¼ šolje ulja
½ šolje vode
2 kašike kakaa
1/4 šolje mlaćenice
Jaje
½ kašičice ekstrakta vanile
Sos
2 kašike putera
Kašika kakao praha
3 kašike mleka
Šolja šećera u prahu
Malo vanila ekstrakta
2 kašike putera
Kašika kakao praha
3 kašike mleka
Šolja šećera u prahu
Malo vanila ekstrakta
Krema
Šolja mleka
5 kašika brašna
1 ¼ šolje šećera
Šolja putera na sobnoj temperaturi
½ šolje kokosovog brašna plus malo za posipanje
Šolja mleka
5 kašika brašna
1 ¼ šolje šećera
Šolja putera na sobnoj temperaturi
½ šolje kokosovog brašna plus malo za posipanje
Uključite rernu da se zagreje na 180C, četvrtastu tepsiju namastite i prekrijte masnim papirom.
Za biskvit, u većoj posudi izmešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i so, pa ostavite sa strane.
U malu posudu stavite puter, ulje, kakao prah i vodu, pa stavite na šporet da prokuva. Kad je prokuvalo skinite sa vatre, pa lagano umešajte u suve sastojke, na samom kraju dodajte jaja, mlaćenicu i ekstrakt vanile koje ste prethodno umutili u maloj posudi. Testo dobro izmešajte da bude glatko i bez grudvica, a zatim sve prelijte u tepsiju i stavite da se peče 15-20 minuta.
Za biskvit, u većoj posudi izmešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i so, pa ostavite sa strane.
U malu posudu stavite puter, ulje, kakao prah i vodu, pa stavite na šporet da prokuva. Kad je prokuvalo skinite sa vatre, pa lagano umešajte u suve sastojke, na samom kraju dodajte jaja, mlaćenicu i ekstrakt vanile koje ste prethodno umutili u maloj posudi. Testo dobro izmešajte da bude glatko i bez grudvica, a zatim sve prelijte u tepsiju i stavite da se peče 15-20 minuta.
Kad je biskvit gotov još vrućeg ga izbodite sa drškom od varjače i ostavite da se prohladi, a vi za to vreme napravite sos.
U malu posudu stavite puter, kakao i mleko da zakuva. Skinite sa vatre, dodajte šećer u prahu i malo ekstrakta vanile, dobro promešajte, pa prelijte preko mlakog kolača. Ostavite da se kolač potpuno ohladi i upije sos.
Da biste napravili kremu u posudi, žicom za mućenje izmešajte mleko, brašno i šećer, pa stavite na srednje jaku vatru na šporet da zakuva. Konstantno mešajte. Kad je krema prokuvala, pustite da krčka sedam minuta stalno mešajući. Na kraju umešajte vanila ekstrakt, prelijte u plitku posudu i ostavite da se potpuno ohladi. Preko kreme stavite plastičnu foliju da se ne bi stvorila korica.
Kad je krema potpuno hladna, u posudi penasto umutite puter mikserom, dodajte kremu i kokos pa sve dobro izmiksajte.
Kremu premažite preko ohlađenog biskvita, a kolač pospite kokosovim brašnom i ostavite da se ohladi.
Kremu premažite preko ohlađenog biskvita, a kolač pospite kokosovim brašnom i ostavite da se ohladi.
Izvor: willowbirdbaking
Nema komentara:
Objavi komentar