subota, 14. listopada 2017.

SARAJEVSKI SAHAN



SASTOJCI:
500 gr fasiranog mesa
1 casa skuhane rize
1 kriska hljeba namocenog u mlijeko
1 jaje
2 supene kasike isjeckanog persuna i mrkve
po ukusu vegete
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 mala kasikica Aleve paprike
1 kasika paradajz pirea
1 govedja kocka
700 ml vode
Povrce :
8 paprika
4 paradajza
2 tikvice
20 listova japraka
2 velike mrkve
cijeli listovi persuna
Vi mozete dodati jos luk..Tako sto cete ga puniti…
PRIPREMA:
Svo povrce dobro oprati…Tikvice izrezati na tri dijela pa izdubiti…Paradajz odrezati vrh isto ga izdubiti…Paprike ocistiti od petiljki i sjemenki…Mrkvu izrezati na kriskice…
Japrak malo pprokuhati u kipucoj vodi….Da odmekne lakse je sa njim tada raditi…
U posebnu posudu staviti fasirano, jaje, hljeb koji smo ocijedili od mlijeka, rizu, persun i mrkvu, vegetu, so, biber i alevu papriku..
Dodajte i gavicu izrendanog crvenog luka kao i tri cehna bijelog luka…Ja to nisam navela u recepticu jer sam pravila bez luka..Po zelji mog muza….
Vi dodajte sigurno ce dat čar ukusu…
U serpu naspite 700 ml vode i prokuhajte u njoj govedju kocku…U drugoj serpi na malo putera proprzite kasiku paradajz pirea i malu kasikicu aleve paprike…
Kad to dvoje zacvrci u to nasuti godvedji temeljac i pustiti da prokuha…Ostaviti jer ce vam biti potrebno kao saft ..
Sada polahko svako povrce jedno po edno punite filom od mesa i redajte u dublju tespiju sa poklopcem…
Sve poredajte jedno do drugog…Sarmice od japraka uvijte i isto dodajte….A mrkvu izrezanu na kriske stavite uzduz—
Peci u zagrijanoj rerni oko 50 minuta na 250 C…S tima da nakon15 minuta pecenja dodate temeljac koji ste pripremili..
Kad povrce omeksa i bude gotovo servirajte i uzivajte u raznim ukusima koji su se spojili u jedan..
Posluživanje
Posluziti uz kasiku pavlake…
Izvor: receptimojekuhinje.com/

Nema komentara:

Objavi komentar