subota, 14. listopada 2017.

7 STVARI KOJE TREBATE URADITI KAKO BI ISTOPILI MASNOĆU SA STOMAKA



Da bi smo istopili masnoće na stomaku, nije stvar samo vježban
ja. Da bi smo postigli odlične rezultate, moramo da sagledamo kompletnu sliku našeg tijela. Moramo pripremiti naše tijelo, kako fizički, tako i psihički.
Donosimo vam sedam jako bitih stvari, kako bi ste uspješno istopli vaše masnoće sa stomaka, i bili spremni za ljeto
Budite u konstantnom pokretu – Kardio vježbe će vam itekako pomoći da istopite masnoće sa stomaka, ali i sa svih drugih djelova vašeg tijela. Sve vježbe koje mogu da podignu otkucaje srca, poput trčanja, vožnje bicikla, plivanja, odlične su za skidanje masnoća sa stomaka, kao i ostalih djelova nama bitnih na tijelu.
Obavezno se zagrijte prije vježbanja trbušnjaka – Nemojte samo tek tako leći i početi raditi trbušnjake, dobro se istegnite i zagrijte, u suprotnom vježanje trbušnjaka će vam se više osloniti na rad kukova, nego na ono šta želite, a to je da se vaši trbušni mišići dobro napregnu, i počnu da skidaju masnoće sa stomaka.
Dobro se naspavajte – Istraživanje je potvrdilo, kako osobe, koje spavaju 6-7 sati imaju mnogo manje stvaranje štetnih masnoća, dok se kod osoba, koje spavaju 5 ili manje sati, one konstantno stvaraju.
Konzumirajte proteine – Kako naše tijelo stari, stvara sve više inzulina, koji stvara masnoće na našem stomaku, kako se to ne bi dogodilo, potrebno je da kroz hranu unosite više proteina, kako bi ste spriječili stvaranje masnoće na vašem stomaku. Dodajte proteina u vaše smoothije, te konzumirajte više lješnjaka i orašastih plodova.
Riješite se stresa – Svi se nažalost svakodnevno suočavamo sa stresom, no ukoliko uspijemo da se izborimo sa istim, živjet ćemo mnogo zdravije. Pokušajte se štoviše družiti i opustiti sa prijateljima, meditirajte, riješite se negativne energije redovnim vježbanjem. Kada smo pod manjim stresom, mnogo lakše i jednostavnije ćemo donositi važne odluke.
Sirće – Japanske studije su pokazale, kako osobe koje su konzumirale, jednu do dvije kašičice dnevno sirćeta, u periodu od osam sedmica smanjile stvaranje loših masnoća u svom organizmu. Stručnjaci su dokazali, kako sirće posjeduje kiselinu, koja otapa masnoće u tijelu. Preporučujemo da sirće bude sastavni dio vaših salata.
Pijte dovoljno vode – Kako bi ste se riješili svog tog sala, vašem tijelu je potrebno da bude hidratizirano. Dnevna preporučena doza od 8 čaša vode, pomoći će vašem tijelu da funkcioniše sasvim normalno i zdravo, te će vaš metabolizam biti na najvišem nivou. Korištenjem više vode, vaše dnevne aktivnosti, odnosno vježbanje će imati mnogo više efekta.
(zabava-i-vijesti.info)

Nema komentara:

Objavi komentar