Karamel sahne tora.Uz ovaj recept je priložen video za priprem
Sastojci 8 osoba
Biskvit; – 5 jaja – 120g šećera – 40g gustina – 80g brašna mješati – 2 kašičice praška za pecivo
Krema; – 200g mliječnog namaza – 4 kašike šećera u prahu
šlag krema; – 600g gustog vrhnja za kuhanje – 2 paketića šlag fixa
Posuti sa; – 200g sjeckane čokolade – 200g usitnjene karamele (bombone)
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
– priprema biskvita / kora
– u 3 bjelanjka dodati kašičicu soli 60g šećera
– mješati u snijeg
– 2 jaja + 3 žumanjka mješati sa 60g šećera
– dodati 40g gustina
– 80g brašna mješati sa 2 kašičice praška za pecivo
– dodati, mješati dalje
– ručno izmješati snijeg sa smjesom jaja
– namastiti kalup s’maslacem i posuti s’brašnom
– peći na 180°C oko 40 min.
priprema kreme
– mješati 200g mliječnog namaza sa 4 kašike šećera u prahu
priprema šlag kreme
– mješati 600g gustog vrhnja za kuhanje sa 2 paketića šlag fixa
– 200g čokolade i 200g karamele usitniti
– koru prvo mazati kremu od mliječnog namaza
– posuti karamelu i čokoladu
– zatim mazati šlag kremu
– dodati drugu koru i ponoviti proces mazanja 2 kreme
– napraviti glazuru sa šlag kremom
– tortu posuti sa ostatkom karamele i čokolade
– poslužiti kad se dobro ohladi
– upješnu pripremu i dobar tek vam želim
coolinarika.com
Sastojci 8 osoba
Biskvit; – 5 jaja – 120g šećera – 40g gustina – 80g brašna mješati – 2 kašičice praška za pecivo
Krema; – 200g mliječnog namaza – 4 kašike šećera u prahu
šlag krema; – 600g gustog vrhnja za kuhanje – 2 paketića šlag fixa
Posuti sa; – 200g sjeckane čokolade – 200g usitnjene karamele (bombone)
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
– priprema biskvita / kora
– u 3 bjelanjka dodati kašičicu soli 60g šećera
– mješati u snijeg
– 2 jaja + 3 žumanjka mješati sa 60g šećera
– dodati 40g gustina
– 80g brašna mješati sa 2 kašičice praška za pecivo
– dodati, mješati dalje
– ručno izmješati snijeg sa smjesom jaja
– namastiti kalup s’maslacem i posuti s’brašnom
– peći na 180°C oko 40 min.
priprema kreme
– mješati 200g mliječnog namaza sa 4 kašike šećera u prahu
priprema šlag kreme
– mješati 600g gustog vrhnja za kuhanje sa 2 paketića šlag fixa
– 200g čokolade i 200g karamele usitniti
– koru prvo mazati kremu od mliječnog namaza
– posuti karamelu i čokoladu
– zatim mazati šlag kremu
– dodati drugu koru i ponoviti proces mazanja 2 kreme
– napraviti glazuru sa šlag kremom
– tortu posuti sa ostatkom karamele i čokolade
– poslužiti kad se dobro ohladi
– upješnu pripremu i dobar tek vam želim
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar