subota, 14. listopada 2017.

BIJELA DOMAĆICA



Sastojci
PODLOGA
300g domaćica keksa od bijele čokolade i maline
100g maslaca
KREMA
500g mascarponea
500ml slatkog vrhnja
200g kiselog vrhnja
250g bijele čokolade
100g šećera u prahu
1 vrećica mljevene želatine Dolcela
PRELJEV
cca 400g svježih malina
1 Crveni Preljev za torte Dolcela
Priprema
1.
Za podlogu: Samljevene kekse stavite u zdjelu, dodajte maslac i rukama promješajte dok se smjesa ne sjedini. Protisnite smjesu na dno kalupa od 24cm i stavite ga u hladnjak da se stisne dok radite kremu. Prethodno dno obložite pek papirom.
2.
Za kremu: Želatinu u prahu stavite u malu posudicu i prelijte ju s 4 žlice hladne vode. Posudicu ostavite sa strane dok pripremite ostatak kreme. U jednoj posudi utucite slatko vrhnje s šećerom u prahu. U drugoj kratko izmiksajte kiselo vrhnje te mu dodajte bijelu čokoladu koju ste otopili na pari. Promiješajte smjesu pa joj dodajte otopljenu želatinu i mascarpone sir. U sjedinjenu smjesu špatulom laganim kružnim pokretima umiješajte utučeno slatko vrhnje. Kremu rasporedite po ohlađenoj podlozi i stavite u hladnjak na minimalno 3 sata. Moj kalup je dosta visok i za njega mi je ova količina kreme bila dovoljna, a u slučaju da vam ostane viška možete ju servirati u čašama i imati jednako ukusan desert!
3.
Za preljev: Maline složite po ohlađenoj kremi. Pripremite preljev po uputama na pakiranju i prelijte preko. Ohladite 2-3 sata.
Posluživanje
Tortu držite u hladnjaku do posluživanja. Uživajte!
http://www.pogledajte.info

Nema komentara:

Objavi komentar