srijeda, 4. listopada 2017.

IZVRNUTA PITA SA JABUKAMA



Sastojci
Tijesto
20 dkg glatkog brašna
10 dkg maslaca
16 dkg šećera u prahu
1/2 praška za pecivo
malo soli
1-2 vanili šećera
1 jaje
Ostalo
25 dkg kristal ili smeđeg šećera (za karamelu)
2 kruške, jabuke ili breskve
2-3 male žličice maslaca
Priprema
1.
Zamijestiti tijesto od navedenih sastojaka , pustiti da se odmori u hladnjaku pola sata a potom ga razvaljati u krug veličine posude za pečenje
2.
Karamelizirati šećer (u posebnoj posudici)
– 25 dkg kristal ili smeđeg šećera rastopiti do stadija karamele (ne smije zagoriti nego treba samo posmeđiti)
3.
Tekućim karamelom preliti dno posude za pečenje (koju smo prethodno obložili papirom za pečenje) , ubaciti a to nekoliko kocikica maslaca.
4.
Oguliti voće (ja sam breskve, ali isprobana je i s jabukama i kruškama i jednako je ukusna) , i na gusto narezane četvrtine poslagati na dno na šećer . Pošećeriti 1 vanilin šećerom i pokapati s malo ruma
5.
Sve poklopiti s razvaljanim tijestom, obraditi rub te napikati tiesto vilicom radi isparavanja. Peći na 190 C oko 35 minuta tj. dok tijesto ne dobije lijepu boju.
6.
Gotov ohlađen kolač pokriti tanjurom za kolač i preokrenuti (dno kolača postaje gornja strana).
Posluživanje
Dobro ohlađenu pitu rezati na kriške. Ja serviram sa sladoledom, ali jednako je ukusna i bez.
http://www.kuhunjica.info/

Nema komentara:

Objavi komentar