Kod nas u Bavarskoj je priprema ove torte vrlo raširena i ne služi se samo uz svečane prigode nego je možete svakodnevno konzumirati u svakoj boljoj slastičarnici uz kavicu, cappuccino ili čaj….preporučujemo svakome tko posjeti München ili neki drugi grad u Bavarskoj da proba, sigurno neće biti razočaran..jer ipak je održala od 1886 godine kada je prvi puta napravljena…. Mi vas našim receptom želimo potaknuti i inspirirati da se i sami okušate u pripremi i kreiranju ove torte…….jako je izdatna i u hladnjaku je možete imati 5-7 dana…..puno uspjeha kod pečenja!
Sastojci
Sastojci za biskvit (7 kora za obruč od 20-22cm)
Žumanjak: 150g
Šećer: 40g
Bjelanjak: 230g
Sol: 2g
Šećer: 80g
Štapić vanilije
Korica jednog bio limuna
Gustin: 75g
Brašno: 75g
Maslac: 115g
Sastojci za čokoladnu kremu od maslaca:
Žumanjak: 120g
Šećer: 180g
Voda: 60g
Sol: 2g
Maslac: 500g
Čokolada (70%): 200g
Sastojci za Ganache za čokoladnu glazuru:
Šlag (tekući): 120g
Mlijeko: 180g
Nougat tamni: 60g
Čokolada (70%): 500g
Sastojci za biskvit (7 kora za obruč od 20-22cm)
Žumanjak: 150g
Šećer: 40g
Bjelanjak: 230g
Sol: 2g
Šećer: 80g
Štapić vanilije
Korica jednog bio limuna
Gustin: 75g
Brašno: 75g
Maslac: 115g
Sastojci za čokoladnu kremu od maslaca:
Žumanjak: 120g
Šećer: 180g
Voda: 60g
Sol: 2g
Maslac: 500g
Čokolada (70%): 200g
Sastojci za Ganache za čokoladnu glazuru:
Šlag (tekući): 120g
Mlijeko: 180g
Nougat tamni: 60g
Čokolada (70%): 500g
Priprema
1.
Postupak za izradu biskvita:
Postupak za izradu biskvita:
Žumanjak i šećer kremasto izraditi. Bjelanjak, sol i šećer izraditi u čvrsti snijeg i pjenjačom sjediniti sa žumanjkom. Suhe sastojke sve zajedno pomiješati i prosijati te pjenjačom umiješati u smjesu od jaja.
2.
Maslac otopiti, ne smije kuhati i brzo umiješati u smjesu.
Maslac otopiti, ne smije kuhati i brzo umiješati u smjesu.
3.
Peći 7 kora na temperaturi od 180°C oko 8-10 minuta.
Peći 7 kora na temperaturi od 180°C oko 8-10 minuta.
4.
Postupak za čokoladnu kremu:
Postupak za čokoladnu kremu:
Žumanjak kremasto izraditi. Skuhati šećerni sirup od šećera, vode i soli na temperaturi do 118°C te ga lagano sipati u izrađeni žumanjak te dalje mixati dok se smjesa ne ohladi.
5.
Maslac, mekani, sobne temperature dodajte smjesi od šećera i žumanjaka i mješajte dok ne dobijete kremastu masu.
6.
Čokoladu otopiti, ne smije biti toplija od 45-50°C, te dodajte kremi od maslaca i mješajte kratko dok se sve ne sjedini.
Čokoladu otopiti, ne smije biti toplija od 45-50°C, te dodajte kremi od maslaca i mješajte kratko dok se sve ne sjedini.
7.
Torta se slaže tako da se svaka kora namaže tankim slojem čokoladne kreme,
Torta se slaže tako da se svaka kora namaže tankim slojem čokoladne kreme,
8.
na kraju se cijela torta premaže kremom….
na kraju se cijela torta premaže kremom….
9.
te prelije ganache glazurom.
te prelije ganache glazurom.
10.
Postupak izrade Ganache za čokoladnu glazuru:
Postupak izrade Ganache za čokoladnu glazuru:
Šlag i mlijeko prokuhati. Nougat i čokoladu malo otopiti i štapnim mixerom izraditi s kuhanim šlagom i mlijekom. Preko noći ostaviti u hladnjaku, slijedeći dan ugrijati te glazuru preliti preko torte.
http://www.pogledajte.info
Nema komentara:
Objavi komentar