srijeda, 7. studenoga 2018.

NOELLINA TORTA



SASTOJCI
Rolade (sastojci za 1 roladu) – izraditi 2 rolade
4 jaja
80 g šećera u prahu
100 ml ulja
50 g gustina
50 g glatkog brašna
2 jušne žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
Krema za rolade
400 ml mlijeka
150 g šećera
4 jušne žlice oštrog brašna
150 g margarina
Krema
500 g mascarponea
2 jušne žlice šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
150 g bijele čokolade
100 g mliječne čokolade
50 g čokolade za kuhanje
PRIPREMA
Rolade
Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom. Postepeno dodajte ulje u tankom mlazu.
Zajedno promiješajte gustin, brašno, prašak za pecivo i kakao te ručno umiješajte u smjesu od jaja.
Pecite oko 12 minuta na 180 stupnjeva u plehu veličine 28x39cm obloženom papirom za pečenje.
S pečenog tijesta skinite papir za pečenje i zarolajte po dužini zajedno s krpom posipanom šećerom.
Ostavite da se ohladi.
Ispeći dvije takve rolade.
Ohlađene rolade ne preobilno premazati bijelom kremom za roladu.
Krema za rolade
300 ml mlijeka sa šećerom zagrijte do vrenja, a brašno s preostalih 100 ml izmiješajte kako ne bi nastale grudice. Smanjite vatru i u mlijeko dodajte razmućeno brašno s mlijekom te kuhajte dok se krema zgusne i počinje odvajati od dna. Ohladite kremu.

Nema komentara:

Objavi komentar