Sastojci
600gr brasna
100gr secera
1 vrecica 7gr suhe germe
50gr omeksalog maslac
350ml mlakog mlijeka
1 jaje
malo soli
za punjenje
100gr tamne cokolade
600gr brasna
100gr secera
1 vrecica 7gr suhe germe
50gr omeksalog maslac
350ml mlakog mlijeka
1 jaje
malo soli
za punjenje
100gr tamne cokolade
5kas nutele(ili drugog tamnog namaza)
za premazati rolat
marmelada po zelji
za premazati rolat
marmelada po zelji
Priprema
Na pari otopite cokoladu zajedno sa nutelom.Ostavite da se ohladi.
Zamjesite meko tijesto od navedenih sastojaka,i ostavite na toplom da nadolazi.
Nadoslo tijesto rastanjite u pravougaonik oko 1cm debljine.Premazite svu povrsinu sa ohladenom cokoladom.
Preklopite desnu stranu do sredine tijesta.
Preko desne stane preklopite lijevu stranu.
Tijesto malo rastanjite u sirinu.
Preklopite donju i gornju stranu jednu preko druge.
Na pari otopite cokoladu zajedno sa nutelom.Ostavite da se ohladi.
Zamjesite meko tijesto od navedenih sastojaka,i ostavite na toplom da nadolazi.
Nadoslo tijesto rastanjite u pravougaonik oko 1cm debljine.Premazite svu povrsinu sa ohladenom cokoladom.
Preklopite desnu stranu do sredine tijesta.
Preko desne stane preklopite lijevu stranu.
Tijesto malo rastanjite u sirinu.
Preklopite donju i gornju stranu jednu preko druge.
Ponovo rastanjite u pravougaonik,pa sjecite trakice siroke 1-2cm.
Pleh od rerne(33/36)oblozite pek-papirom.
Rernu zagrijati na 180°C.
Dobivene trakice zarolati,pa redati jednu do druge u pleh(ne stiskati ih previse jednu uz drugu,jer ce narasti prilikom pecenja)
Pokriti pleh i ostaviti jos 20-tak min.da nadode.
Peci oko 15 min.
Pleh od rerne(33/36)oblozite pek-papirom.
Rernu zagrijati na 180°C.
Dobivene trakice zarolati,pa redati jednu do druge u pleh(ne stiskati ih previse jednu uz drugu,jer ce narasti prilikom pecenja)
Pokriti pleh i ostaviti jos 20-tak min.da nadode.
Peci oko 15 min.
Toplu roladu izvaditi zajedno sa papirom iz pleha pa je premazati sa marmeladom po zelji(obilno!)
Pomocu papira zarolati tijesto,bez da ga puno stiscete.
Ohladiti,mozete je posuti i sa secerom u prahu,al izgleda ljepse bez ikakvog dodavanja preko!
Mozete i preko vruceg rolata odmah premazati marmeladu,lakse se razmazuje,pogotovo ako je marmelada malo cvrsca kao moja…
Malo ohladite,nemojte je vrelu motati i OBAVEZNO rolajte zajedno sa papirom!(bez puno stiskanja)
Vec sam to napisala,al potpisujem jos jednom jer je to najbitnije u cijelom postupku.
Pomocu papira zarolati tijesto,bez da ga puno stiscete.
Ohladiti,mozete je posuti i sa secerom u prahu,al izgleda ljepse bez ikakvog dodavanja preko!
Mozete i preko vruceg rolata odmah premazati marmeladu,lakse se razmazuje,pogotovo ako je marmelada malo cvrsca kao moja…
Malo ohladite,nemojte je vrelu motati i OBAVEZNO rolajte zajedno sa papirom!(bez puno stiskanja)
Vec sam to napisala,al potpisujem jos jednom jer je to najbitnije u cijelom postupku.
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar