Konzumiranje lješnjaka najbolje je između obroka i ne bi trebalo pojesti više od količine koja stane u dlan.
Lješnjaci sadrže vitamin B koji doprinosi živčanoj stabilnosti te zajedno s lipidima i masnim kiselinama poboljšavaju rad mozga. Ublažavaju i kronične tegobe jer sadrže prekursore hormona sreće serotonina, koji smanjuju osjetljivost na bol.
Zatim, sadrže kalcij, magnezij, fosfor, željezo, cink, bakar, mangan i selen. Od vitamina ima vitamin C, tiamin, riboflavin, niacin, pantotensku kiselinu, vitamin B6, kolin, betain, vitamin E, folnu kiselinu i vitamin K.
Zatim, sadrže kalcij, magnezij, fosfor, željezo, cink, bakar, mangan i selen. Od vitamina ima vitamin C, tiamin, riboflavin, niacin, pantotensku kiselinu, vitamin B6, kolin, betain, vitamin E, folnu kiselinu i vitamin K.
Redovitim konzumiranjem lješnjaka organizmu osiguravate ljekovite tvari koje snižavaju razinu kolesterola u krvi, šire krvne žile, štite srčani mišić, snižavaju krvi tlak te smanjuju rizik od angine i srčanog udara i štite od anemije.
Energetska vrijednost 100 g svježih lješnjaka iznosi 628 kcal/2629 kJ.
Vaše će srce biti zadovoljno.
Izvor: zdravapriroda
Nema komentara:
Objavi komentar