petak, 2. studenoga 2018.

DOKTORSKA TORTA: Neodoljiva kombinacija čokolade, oraha, lješnjaka



Dovoljno je baciti oko na sastojke koji idu u ovu tortu (čokolada, orasi, lješnjaci…) da se zaključi kakve reakcije ona izaziva kod onih koji je probaju. Doktorska torta je naprosto kombinacija okusa kojoj nije lako odoljeti!
Sastoji:
12 jaja,
32 žlice šećera,
300 g mljevenih oraha,
7 žlica brašna,
3 vanilin šećera,
80 g čokolade,
2,5 dl mlijeka,
250 g margarina,
200 g pečenih lješnjaka,
3 vrećice šlaga
Priprema:
Umutite četiri bjelanca sa četiri žlice šećera, 100 g mljevenih oraha i žlicom brašna. Ispecite tri takve kore.
Za fil umutite sva žumanca sa osam žlica šećera i vanilin šećerom, pa kuhajte na pari. Kad se krema zgusne, dodajte 80 g čokolade. U drugoj posudi umiješajte četiri žlice šećera s četiri žlice brašna i 0,2 dl hladnog mlijeka, a ostatak mlijeka stavite da se kuha, pa, kad provri, umiješajte smjesu od brašna, šećera i mlijeka i skuhajte gust krem.
Ohladite i dodajte pjenasto umućen margarin, a na kraju dvije kreme sjedinte u jednu.
Za grilijaž otopite osam žlica šećera do tamnonarandžaste boje, pa dodajte sjeckane, pečene lješnjake i ohladite.
Kad se ova smjesa šećera i lješnjaka ohladi, usitnite je – time ste dobili grilijaž.
Još vam preostaje složiti tortu, i to tako da slažete koru, preko nje fil i onda grilijaž, pa opet koru, fil, grilijaž…
Gotovu tortu ukrasite po želji. Npr. čokoladnom glazurom koju “išarate” otopljenom bijelom čokoladom, kako je ukrašena i torta na slici.

ukusnirecepti.club

Nema komentara:

Objavi komentar