četvrtak, 1. studenoga 2018.

BRZE KROFNE IZ RERNE: NARASTU OGROMNE, BEZ PRŽENJA U DUBOKOM ULJU!



SASTOJCI
   600gr namjenskog brasna za dizana tijesta
    150gr secera
    5 kom jaja
    120ml mlijeka
   150gr istopljenog maslaca
   1 kocka svijeze germe-25gr
   1 kom limuna-izribana korica
   1 kom narandze-izribana korica
   1 kom vanilin secer ili aroma vanilije
   marmelada za punjenje
   secera u prahu
PRIPREMA
1.   U toplom mlijeku izmrvite kocku kvasca i dodajte kasiku secera,ostavite sa strane da zapjeni.
   Maslac istopite i malo prohladite.
  U vecu zdjelu dodajte brasno,secer,vanilin secer,izribanu koricu narandze i limuna,istopljen maslac.
    Mikserom sa nastavcima za tijesto,pocnite mjesiti dodavajuci jedno po jedno jaje i mlijeko.Na kraju dodajte mrvicu soli.
 Ostavite tijesto da odmara na toplom i da naraste.
2.   Zagrite rernu na 180°C.
Dva pleha od rerne oblozite pek-papirom.
  Nadoslo tijesto pretresite na brasnom posutu radnu povrsinu i samo lagano rukom tijesto rasirite na
3-4 cm debljine.Kalupom vadite krofne i redajte na pleh,preostalo tijesto ponovo premjesite i ponovite postupak.
  Krofne ostavite na toplom pokrivene da odmaraju,pa ih pecite 15-20 min.dok ne dobiju finu boju.
3. Malo ohladene krofne punite po zelji i pospite secerom u prahu.

https://hotgamecritics.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar